Prevoznik Rickmers-Linie nosi največjo Siemensovo plinsko turbino za Turčijo

Poleg prevoza največje plinske turbine, ki jih je doslej izdelal Siemens, so zaznamovali tudi prvi klic takšne ladje za prevoz večnamenskega težkega tovora, ladjarja Rickmers-Linie v luko Bremerhaven, kjer je bila skupina Rickmers ustanovljena leta 1834.

Turbino so naložili v luki Bremerhaven, na ladjo MV RICKMERS HAMBURG, ladjarja Rickmers-Linie. Teža turbine znaša 485 ton, poleg turbine so naložili tudi 465 ton težak Siemensov generator. Vse to pod nadzorom nemškega projektnega špediterja Bertling.

Plinske turbine Siemens lahko ustvarijo do 600 MV in so bile pripeljane in varno naložene s pomočjo barže, ki se je zasidrali vzporedno z ladjo RICKMERS HAMBURG, kjer so jih nato naložili z dvigali na ladji. Deli pripadajo projektu plinske elektrarne v Hamitabat blizu Lüleburgaz na severozahodu Turčije. Elektrarna naj bi bila končana do poletja 2017.

Prva od štirih pošiljk bo zaključena v luki Tekirdag , jugozahodno od Istanbula. Specializirana plovila Rickmers-Linie bodo še trikrat prispela v Bremerhaven po tovor za projekt.

Turški agent Navitrans, ladjarja Rickmers-Linie, je zavaroval projekt za Rickmers-Linie v pogajanjih z Bertling Logistics v Istanbulu, ki je imenovani špediter za koordinacijo logistike za ta projekt. Urad Bertling Logistics v Bremnu podpira svoje turške kolege z dogovori prevoza tovora v Nemčiji kot tudi lokalnega usklajevanja in dokumentacije.

Bremerhaven je mesto, kjer je Rickmer Clasen Rickmers ustanovil svojo ladjedelnico leta 1834. Rickmers-Linie, je specializiran liner operater za prevoze v razsutem stanju, težkih dvigal in projektnih tovorov, nadaljuje tradicijo Rickmers, ki je ena od družb Rickmers Group.

Vir + foto : rickmers-linie.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s