Brazilija za privatizacijo šestih terminalov

Vlada Brazilije je razkrila svoje načrte za začetek drugega postopka za privatizacijo šestih pristaniških območij v prizadevanju, da bi pritegnili investicijska in razvojna sredstva je dejal Secretariat of Ports (SEP).

Začetek privatizacije je napovedan 31. marca 2016, ko bodo odprli ponudbe najema za šest severnih terminalov. V skladu z načrti privatizacije naj bi zbrali približno 443 milijonov dolarjev.

Od tega zneska naj bi bilo šlo okoli 366 milijonov doalrjev za naložbe v nove terminalske naprave, medtem ko bi plačali 51 milijonov dolarjev za lizinških pristojbine v obdobju 25 let.

Terminali za privatizacijo so : tri terminali za žita v pristanišču Outeiro in Belem, en terminal v Vila do Conde, en terminal za zrna in en terminal za gnojila v Santarém.

Poleg tega je Brazilija dobila dovoljenje, da je več kot 20 območij na razpisu za privatizacijo, takoj ko država določi ta območja. Ponudbe so ocenjene v skupni vrednosti približno 500 milijard dolarjev, bodo odprte do konca leta in bi lahko vključeval tudi terminal v Santos.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Secretariat of Ports (SEP)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s