Damen dostavil gasilsko plovilo za Amsterdam Fire Department

damen_firefighting_vessel_1804

Mesto Amsterdam in njihova gasilska služba Fire Department sta prevzela dostavo novega gasilskega plovila: Jan van der HEYDE IV. C-Job Naval Architects je naredil koncept modela za 17,6-metrsko plovilo. Damen Shipyards Hardinxveld pa je izvedel podrobno načrtovanje, inženiring in gradnjo plovila.

Kanali v Amsterdamu so več kot svetovno znana turistična atrakcija. Prav tako predstavljajo pomemben del infrastrukture mesta. Na primer, med seboj povezani sistem kanalov “Fire Department” v Amsterdamu že dolgo ne uporabljajo le za dostop do požarov, ampak tudi kot vir protipožarnih vod. Plovilo ima črpalko kapacitete 1680 m3. Opremljen je z dvema 180 m3 črpalkama, ki se lahko uporabljata za črpanje vode iz poplavljenih hiš, čolnov ali drugih plovil.

Nova plovila zaznamuje nadaljevanje tradicije Amsterdam Fire Department strani imenovanja gasilskih čolnov po ustanovitelju trenutne metode za gašenje, organizacije in tehnologije g Jan van der HEYDE.

Kar se tiče pogona ima gasilsko plovilo največjo hitrost 15 km na uro. To doseže z dvema neodvisnima azimut krmilnima drsnika, ki jih poganja glavni motor twin 368 kW. Manevrske sposobnosti, so okrepljene z enim bočnim propelerjem z močjo 44 kW.

Vir + foto : Damen ( Gasilsko plovilo Jan van der HEYDE IV – Foto : Damen)

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s