Brittany Ferries naročil LNG trajekt

brittanyferries2-768x278

Francoski ladjar Brittany Ferries je podpisal pismo o nameri z nemško ladjedelnico Flensburger Schiffbau za gradnjo nove ladje na utekočinjeni zemeljski plin (LNG).

Pričakuje se, da bo končna pogodba za 1.680 potniški trajekt podpisana spomladi 2017. Po podpisu sporazuma, se bo gradnja 42.000 bruto ton težkega trajekta začela.

Nova ladja bo predvidoma končana v letu 2019, in bo delovala v povezavi z drugim trajektom, Mont St Michel, na progi Portsmouth-Caen.

Trajekt bo meril v dolžino 185 metrov in v širino 31 metra.

“To bo eden izmed najčistejših in najbolj okolju prijaznih ladij, ki delujejo v vodah v Veliki Britaniji, saj LNG izpusti manj ogljikovega dioksida med gorenjem kot morsko kurilno olje. Poleg tega, da je brez žvepla in emisije dušikovega oksida so zelo nizke,” je dejal Brittany Ferries.

Vrstni red je del stalnih prizadevanj družbe za zmanjšanje vpliva na okolje poslovanja. Podpis pisma o nameri sledi 65 milijonov GBP (80,4 milijona dolarjev) naložb v sisteme za zmanjšanje emisij , ki so bili naknadno nameščeni na šestih potniških trajektih iz flote desetih ladij.

“Podpis pisma o nameri z ladjedelnico Flensburger je konkreten korak k izgradnji nove generacije trajektov za Brittany” je dejal Christophe Mathieu, CEO, Brittany Ferries.

Brittany Ferries je na svojih ladjah pripeljal več kot 2,4 milijona potnikov v letu 2016.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Brittany Ferries

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s