Vetrna turbina Siemens Wind Power

2016-12-02_1444-768x398

Vetrno turbino proizvajalca Siemens Wind Power so kot prvi naložili na roll on / roll off (roro) plovilo, ki bo namenjen za prevoz vetrnih turbin in komponent v Luki Esbjerg na Danskem.

141 metrov dolgo Rotra Vente je zasnoval Deugro Danska, in jo bodo uporabljali za prevoz vetrnih turbin in komponent iz Siemens Wind Power proizvodnih obratov v Hullu, Velika Britanija, in Cuxhaven, Nemčija, do Esbjerga in drugih inštalacijskih pristaniščih in pristaniščih v Severnem in Baltskem morju.

Izdelana je bila iz obstoječega trupa kontejnerske ladje, obnovitvena dela pa so opravili v ladjedelnici Holland Hardinxveld-Giessendam na Nizozemskem.

Del njene nove opreme so velika vrata na premcu, ki omogočajo lažji in hitrejši RoRo dostop. Krov je pokrit s teleskopsko streho, ki ščiti pred slano morsko vodo med prevozom. Ker se streha lahko odpre, je možno tovor na Rotra Vente mogoče naložiti tudi s pomočjo dvigala v pristaniščih brez RoRo rampe.

Rotra Vente je sestrska ladja, ladje Rotra Mare. ki je že v gradnji. Rotra Mare bo predvidoma zaključena v prvem četrtletju leta 2017. Sprejela bo do 12 vetrnih lopatic in rotor turbine za prevoz iz proizvodnih obratov Siemens v Hullu, Anglija ali Aalborgu na Danskem na ustrezno namestitveno pristanišče.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : The Concordia Group

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s