Maersk Line kupuje Hamburg Süd

Cap San Nicolas beim Bootsmanöver

Največji kontejnerski prevoznik Maersk Line A / S, je z skupino Oetker dosegel dogovor za pridobitev nemškega kontejnerskega prevoznika Hamburg Südamerikanische Dampfschifffahrts-Gesellschaft KG (Hamburg Süd).

Prevzem je predmet končnega dogovora in regulatorskih dovoljenj je dejal Maersk Line ne da bi razkril vse finančne podrobnosti o poslu.

AP Møller – Mærsk A / S, matična družba Maersk Line, pričakuje, da bodo podrobnosti odobritve prodaje in nakupne pogodbe v drugem četrtletju leta 2017. Družba pričakuje, da bo posel zaključila do konca leta 2017.

Hamburg Süd je na svetu sedmi največji kontejnerski prevoznik in vodilni na trgu sever – jug. Ima 130 kontejnerskih ladij s prostornino 625.000 TEU.

Hamburg Süd ima 5,960 zaposlenih v več kot 250 mestih po vsem svetu in trži svoje storitve preko Hamburg Süd, CCNI, s sedežem v Čilu, in Aliança, s sedežem v Braziliji.

Leta 2015 je imel Hamburg Süd promet v višini 6.726 milijonov dolarjev, od katerih je 6.261 milijonov USD izhaja iz njegovih dejavnosti Container Line.

“S tem prevzemom, Maersk Line sledi strategiji, ki so jo napovedali 22. septembra 2016, da raste tržni delež organsko in s prevzemi. Pridobivanje Hamburg Süd bo ustvaril edinstveno priložnost za nadaljnji razvoj poslovanja Maersk Line v korist kupcev, zaposlenih ” je dejal Maersk Line v izjavi.

Z nakupom Hamburg Süd, bo Maersk Line svoj globalni delež zmogljivosti povečal na približno 18,6% (zdaj 15,7%), njihova nominalna zmogljivost se bo povečala na približno 3,8 milijona TEU (zdaj 3,1 milijona TEU), medtem ko zmanjšujejo povprečno starost kombinirane flote z več kot 700 plovil do 8,7 let, v primerjavi s sedanjo starostjo plovil Maersk Line na 9,2 let.

Vir : worldmaritimenews.com, foto : Hamburg Süd

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s