Willemen Groep dodelil APM Terminals gradnjo novega kontejnerskega terminala v Maroku

Nizozemska družba APM Terminals je bila dodeljena za gradnjo novega kontejnerskega terminala APM Terminals Tanger Med Port skupaj z štirimi družbami Willemen Groep. Podjetja so Aswebo, AANNEMINGEN Van Wellen, Franki Construct in Cosimco. Terminal bo zgrajen na 53 hektarjev in bo imel dolžino pomola nad 1.200 metrov. Bo prvi avtomatizirani kontejnerski terminal v Afriki.

APM Terminals je dejavna v pristanišču Tanger že od leta 2007 in se je odločila za razširitev kontejnerskega terminala, da bi bolje služil v prihodnjih obsegih trgovine in lahko sprejel večje kontejnerske ladje. Objekt se strateško nahaja na Gibraltarski ožini, ki služi kot ladijsko vozlišče za mnoge plovne poti.

662 koledarskih dni

V nadaljevanju: “pismo o sprejetju” je bil podpisan 7. novembra 2016. Navaja, da je treba delo izvajati v časovnem razponu 662 koledarskih dni. Začetek del je predviden 8. novembra 2016.

Projekt je sestavljen iz štirih “paketov”. Paket A je sestavljen iz vseh cestnih in kanalizacijskih del, gradnjo cevi za gospodarske javne službe in pločnikov in ograje del. Prav tako je vgradnja ARMG tirnic vključena v prvi seriji. Ti so potrebni za samodejno premikanje kontejnerjev v in iz terminala.

Paket B vključuje izgradnjo 1.200 metrov dolgega pomola, kjer bodo postavljena dvižna dvigala.

Paket C vključuje gradnjo vseh javnih gospodarskih služb.Gradnje ostalih stavb na terminalu in oprema za bencinske črpalke so v paketu D.

Vir + foto : vesselfinder.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s