Mein Schiff 5 bo dobavljena 10 dni pred rokom

mein_schiff_6

TUI Cruises je včeraj 20. junija prevzel dostavo svoje najnovejše ladje Mein Schiff 5 od ladjedelnice Meyer Turku torej 10 dni pred predvidenim rokom. Frank Kuhlmann in Wybcke Meier, predsednik uprave TUI Cruises, sta skupaj z Dr.Jan Meyer, direktorjem Meyer Turku, na slovesnosti s povabljenimi gosti prevzela Mein Schiff 5.

To je prva potniška ladja, ki je zgrajena v celoti pod lastništvom družine Meyer. Danes, 21. junija popoldne, bodo plovilo splavili v morje in tako bo Mein Schiff 5 z nosilnostjo 99.800 bruto tonaže in s 1000 – člansko posadko odplul za Kiel, prvo nemško pristanišče, kjer bo prispel 23. junija na dok. Poimenovanje ladje in praznovanje bodo potekala v bližini Travemünde, na Lübeck Bay, 15. julija

Meier je dejal: “Čeprav je to že naša tretja novozgrajena potniška ladja, je še vedno zelo zanimivo videti kako nova ladja raste od prvega rezanja jekla do zaključne notranje obleke. V dobrih dveh letih gradnje smo veseli, da končno Mein Schiff 5 začne obratovati v sredini julija. Imeli smo enkratno priložnost, da gradimo visok standard. Uspeh Mein Schiff 3 in Mein Schiff 4 nadalje izpopolnjuje to vrsto ladij z Mein Schiff 5. To je v veliki meri zaradi zaupanja in odličnega sodelovanja z TUI Cruises.”

Nove funkcije na ladji Mein Schiff 5 vključujejo japonsko restavracijo Hanami (ki jo je dizajniral Tim Raue), vsebuje pa meni, ki ga je ustvaril kuhar z dvema Mihelinovimi zvezdicami iz Berlina. Schmankerl-Entspannt genießen restavracija bo ponujala avstrijske specialitete. Na palubi 14. bo dodaten zunanji bazen z imenom Lagune. Recepcija bo na palubi 3, imela pa bo prostor, kjer bodo ponujali Nespresso Bar in bivalni prostor za branje Thalia.

Mein Schiff 5 ima 1.267 kabin (82% jih je z balkonom) in 2.794 ležišč .

Po slovesnosti poimenovanja, bo Mein Schiff 5 začela prvo potovanje od 16 do 24. julija. Križarjenje bo krožno potovanje iz Kiela , s pristanki v Talinu, Saint Petersburg, Helsinki in Stockholmu. Mein Schiff 5 bo poletje preživela, na različnih plovbah po Baltiku, Norveški, v severni in zahodni Evropi.

Vir : cruisemapper.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s