Luka Koper pripravljena na SOLAS konvencijo

Zahteve SOLAS po uradno verificirani teži kontejnerjevSOLAS konvencija bo stopila v veljavo 1.7.2016. Glede novih določil SOLAS (IMO – obvestilo MSC.1/Circ. 1475), ki bodo po novem obvezovale pošiljatelje, da bodo priskrbeli verificirano bruto težo (VGM) kontejnerjev pred nakladanjem na ladjo so se v Luki Koper že pripravili. V ta namen so dopolnili svoj informacijski sistem, procese in opremo. Takoj ko SOLAS stopi v veljavo bo predviden vnos VGM-ja na vhodnem dokumentu pred vstopom polnih kontejnerjev v Luko Koper.

Pošiljateljem, ki nimajo možnosti zagotoviti podatka o VGM pred prihodom v Luko Koper pa bo ponujena storitev tehtanja skladno z Metodo 1 (Konvencija SOLAS 74/Poglavje VI, Določilo 2.4.1.).

Za kontejnerje, ki jih polnimo v Luki Koper, lahko pošiljatelj zagotovi podatek o VGM skladno z Metodo 2 (Konvencija SOLAS 74/Poglavje VI, Določilo 2.4.1.) ali pa naroči tehtanje. Odgovornost za posredovanje VGM kontejnerja ladjarju ostaja na pošiljatelju.

Za morebitna dodatna pojasnila so vam na voljo vaši špediterji ali pa naši sodelavci v trženju in/ali prodaji na terminalih.

Vir : Luka Koper

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s