Irski Continental Group v investicijo za gradnjo novega trajekta

Irski Continental Group plc ( ICG ) je sklenil dogovor z nemško družbo Flensburger Schiffbau-Gesselschaft & Co.KG (FSG), pri čemer se je z FSG dogovoril za izgradnjo novega trajekta po pogodbeni ceni 144 milijonov evrov. Trajekt bo tipa “Cruise”, kar pomeni, da bo namenjen za daljša potovanja.

Trajekt bo sprejel 1.885 potnikov in članov posadke, s 435 kabinami in kapacitete 2.800 metrov voznega pasu za tovor (165 tovornih vozil) plus dodatni namenski krov za vozila s kapaciteto za 300 osebnih avtomobilov.

Sporazum med ICG in FSG določa, da bo trajekt predviden za dobavo v maju 2018. 20% pogodbene cene bo plačana v obrokih v času gradnje. Ostalih 80% se plača ob dostavi. V ICG nameravajo uporabiti kombinacijo obstoječih denarnih sredstev in posojil za financiranje trajekta. Plačila na obroke pred dostavo za FSG bodo zaščitena z bančnimi garancijami.

Trajekt bo zasnovan in zgrajen v skladu z najvišjimi standardi za križarjenja, ki so opremljeni z učinkovitostjo in udobjem. Tehnologija pralnika emisij (ni vključena v zgornjo ceno), sistemi za balastne vode, ki izpolnjujejo sedanje in znane prihodnje okoljske predpise bodo prinesli optimalno porabo goriva. Trajekt bodo poganjali štiri glavni motorji, ki zagotavljajo 33,600 KW moči, ki bo zagotovila visoko stopnjo zanesljivosti storitve.

Trajekt bo zasnovan tako, da najbolj ustreza operativnim našim sezonskim poslovanjem. Ta fleksibilnost pri oblikovanju vključuje sposobnost servisiranja vseh Irish Ferries obstoječih poteh, in bo zagotovil še večje možnosti za obvladovanje poti. Trajekt bo upošteval tudi specifikacijo razreda Ice, kar bo omogočilo široko geografsko območje delovanja.

Potniški prostor bo zajemal 4 krove in bo ponudil izbiro 435 kabin, apartmajev s svojimi zasebnimi zunanjimi balkoni, skupaj z deluxe in standardno namestitev. Poleg tega, bodo ponujali odlično izbiro v barih, restavracijah (vključuje tako á la carte in samopostrežno možnost), in dodatne možnosti za premium potnike Club razreda, z zasebnim dostopom neposredno iz prostorov za vozila. Izbira stanja možnosti art zabave in kinodvoran.

Verjetno je, da se bo ta novi trajekt predstavil na progah, ki jih je družba upravljala z čarterskim plovilom MV Epsilon ,(z letno plovbo, Dublin – Holyhead in med vikendom Irska – Francija). Trajekt bo zagotovil tudi dodatne tovorne in turistične zmogljivosti na obeh progah, prinesel bo precej izboljšano izkušnjo za vse kupce. Poleg večje zmogljivosti, bo trajekt prinesel tudi znatne prihranke pri stroških za Continental Group

Sklicujoč se na objave glavnega izvršnega direktorja Eamonn ROTHWELL, ki je dejal:

“Ta investicija je temelj zaupanja skupine, ki ima tovorne in potniške turistične trge na Irskem, Veliki Britaniji in Franciji. Izgradnja trajekta te velikosti bo ponudil višjo izkušnjo za vse naše stranke, v skladu z našo zavezo, da bodo najboljši v službi, v zanesljivosti in prilagodljivosti.”

Vir : vesselfinder.com , foto : Irish Continental Group

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s