Wärtsilä bo zagotovila električne sisteme na ključ za 4 nove RoRo trajekte

Wärtsilä je bila izbrana za naročilo integrirane električne rešitve na ključ za štiri nove roro trajekte, ki se gradijo v Nemški ladjedelnici Flensburger Schiffbau-Gesellschaft ( FSG ). Električni sistemi, ki bodo dostavljeni vključujejo vse proizvode in storitve, ki so na voljo od Wärtsilä SAM Electronics. Pogodbo za plovila je sklenil Siem Roro Carriers Ltd. , in dva bosta najeta za dansko DFDS, dva pa za Ekol iz Turčije. Pogodba z Wärtsilä je bila podpisana v drugem četrtletju tega leta.

Celotni obseg dobave Wärtsilä zajema električne sisteme, inženiring in vodenje projektov, dobavo in montažo kablov in opreme, Wärtsilä NACOS Platinum navigacijo in avtomatizacijo, zunanje in notranje komunikacijske sisteme, distribucijo energije, sistem razsvetljave, ter konzolno sobo za nadzor motorja. Pogodba se je začela izvajati takoj in prva oprema je predvidena za poletje 2016.

Trajekti bodo dolgi 209 metra in imeli kabine za 12 voznikov in zmogljivost za 283 prikolic.

“Z FSG imamo že več kot 20 let uspešno partnerstvo, ponosni smo, da se je to dobro sodelovanje nadaljevalo s temi štirimi plovili. Uspeh integracije sistema na ključ je zelo odvisna od tovrstnega tesnega odnosa, “pravi Stephan Kuhn, podpredsednik Electrical & Automation, Wärtsilä.

“V Wärtsilä SAM Electronics so v celoti seznanjeni z izdelki in podporo, potrebnih za ta plovila, saj vgrajujejo naprave na takšnih RoRo trajektih že več let. S popolno integracijo in ponovitve sistemov, pričakujemo izboljšanje učinkovitosti in zmanjšanje tveganja, “pravi Alex Gregg-Smith, direktor FSG.

Wärtsilä SAM Electronics je eno izmed vodilnih sistemskih hiš za dobavo kompletnih električnih in avtomatizacijskih sistemskih paketov na plovilih. V tesnem sodelovanju z ladjedelnicami, je lahko družba prisotna od predhodne faze načrtovanja projektov, ki združuje ustrezno vodenje projektov s strokovnimi sposobnostmi in vključevanje številnih električnih in elektronskih sistemov, ki zagotavljajo enotno rešitev na ključ.

Vir : vesselfinder.com, foto : Wärtsilä

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s