Maersk pošilja dva plovila v reciklažo v ladjedelnico Alang

maersk-line-low-7V skladu z dolgoročno zavezanost k ustvarjanju večjih možnosti recikliranja v ladjedelnici Alang, kjer razstavljajo ladje v mestu Gujarat, bo Maersk Group poslala prve dve kontejnerski ladji – Maersk Wyoming in Maersk Georgia. Ta plovila se bodo razstavila na Shree Ram Yard v Alangu, ki je certificiran v skladu s standardi Hong Kong konvencije.

Do sedaj je skupina Maersk uporabljala za recikliranje svojih ladij v omejenem številu ladjedelnice na Kitajskem in v Turčiji. “Z uvedbo recikliranja ladij v Alangu smo zagotovili nadaljnji razvoj finančno izvedljivih in odgovornih možnostih recikliranja v korist Alangu in pomorske industrije. Ta razvoj bo trajal nekaj časa, vendar smo odločeni, da postavimo dolgoročno delo z ladjedelnico, “pravi Annette Stube, vodja trajnostnega razvoja v skupini Maersk.

Te ladjedelnice so pripadale RL Kalthia Ship Breaking Pvt Ltd in Priya Blue Industries Pvt Ltd . Stalne izboljšave in dobri pogoji so bili priča recikliranja ladij v Alangu v zadnjih nekaj letih. Po več revizijah na nadgrajenih objektih v Alangu v letu 2015, je skupina Maersk ugotovila, da je možno pospešiti odgovorno recikliranje v tem območju.

Za pospešitev nadgradnjo več ladjedelnic v Alangu, skupina Maersk dela na širšem sodelovanju z drugimi lastniki ladij za povečanje povpraševanja odgovornega recikliranja ladij in trajnostnih rešitev. Prvi korak je v prihodnjih mesecih dialog z japonskimi lastniki ladij v sodelovanju z japonsko lastniško ladijsko zvezo.

Vir :  vesselfinder.com , foto : Maersk Line

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s