Fincantierijev Vard dobil naročila za gradnjo manjših potniških plovil

vard-320x183Fincantierijevo hčerinsko podjetje Vard Holdings Limited (Vard) je podpisal pismo o nameri z neznanim mednarodnim “cruise” podjetjem za projektiranje in gradnjo dveh malih plovil za križarjenje.

Trup bodo zgradili v ladjedelnici Vard Tulcea, Romunija, medtem ko bo dobava enot načrtovana v Q1 2019 in Q1 2020 iz Vard Langsten na Norveškem, je dejal Fincantieri.

Kot je še razkril, imajo sedaj stranke na voljo dogovore za sklepanje pogodb. Te naj bi se podpisale v začetku Q3 2016.

“Ta uspeh krepi strategijo diverzifikacije Vard, ki jo izvajajo v tesnem sodelovanju z Fincantieri, ki ima pomembne rezultate z doseganjem prestižnih ciljev, kot je podpis pisma o nameri za 4 majhnih velikih luksuznih potniških ladjah za francoskega lastnika Ponant, ki je hčerinsko podjetje Artemis skupine, ” doda Fincantieri.

Plovila, za katere bi Fincantieri dobavljaj nekatera pomembna dela, bodo zgrajena v Italiji, so posebej oblikovana v sodelovanju z neimenovano družbo za križarjenja z Vard Design iz Ålesund, Norveška.

Plovila bodo imela razred ICE, v dolžino 137 metrov, široka 22 metrov in približno 14.500 bruto ton, bodo sprejela na krovu 240 potnikov v 120 kabinah.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : VARD

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s