Brodosplit začel dobavo jeklenih pregrad za Benetke

vrata_venecijeV ladjedelništvu Split, dd, se je v petek z vkrcanjem na baržo, ki namenjena za prevoz posebnega tovora začela odprema in prevoz jeklenih pregrad, ki bodo nameščene na morskih prehodih, preko katerih vodi pot proti Beneški laguni v Benetke z namenom ustavitve plimovanja na vpliv Benetk.

Po mednarodnem tekmovanju, je italijanski arhitekturni in gradbeni konzorcij “Venezia Nuova” z veliko večino odločila, da je Brodosplit najboljši graditelj 41 jeklenih pregrad in dodatnih 22 ocenila kot najbolj ugodno.

Tako bo projekt zagotovil skupno 78 pregrad. 63 pregrad bo dostavil Brodosplit in bo ostal za vedno vpisan na seznam družb, ki so sodelovale v eni izmed največjih gradbenih projektov v zgodovini Italije in prispeval k reševanju Benetk pri velikih problemih, ki jih prinaša plima. Brodosplit dostavlja pregrade dimenzije 27-30 krat 20 metrov, višine 4,5-5 metrov in teže 300 ton, kar vključuje 20.000 ton jekla, skupna vrednost del in logistike znaša več kot 70 milijona evra.

Z današnjim vkrcanjem bo potekal prevoz ene pregrade, avgusta pa bodo na vsakih deset dni serijsko dostavili tri pregrade hkrati na krovu vleke do cilja kjer bodo nameščene. V skladu s pogodbo z investitorjem, je trenutno 12 pregrad skoraj popolnoma gotovih in pripravljenih za dostavo, medtem ko je okoli 30 v različnih fazah proizvodnega procesa.

“V Brodosplitu trenutno dela 2.206 delavcev kar je več, kot je določeno v prodajni pogodbi. Brodosplit je zagotovil polno zaposlenost do leta 2019 in si nenehno prizadeva za krepitev vloge novih poslovnih projektov.

Vir : pomorac.net

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s