Vard zagotovil pogodbo za 15 plovil za prevoz modulov TOPAZ

module_carrier_vessel

Vard Holdings Limited (VARD), eden od največjih svetovnih oblikovalcev in graditeljev offshore plovil in specializiranih plovil je z veseljem sporočil, da je zagotovil pogodbo za projektiranje in izgradnjo 15 plovil za prevoz modulov za Topaz Energy and Marine (Topaz).

Plovila nosijo dizajn Ward 9 21 in so izdelana posebej za navigacijo plitvih rečnih sistemov, kot so transportni moduli preko ruskih plovnih poti do naftnih polj v Kazahstanu. Plovila dolžine 123 metrov in širine 16,5 metra, so narejena za prevoz težkih tovorov do nosilnosti 1.800 ton. S plovili bo upravljal Topaz preko konzorcija Blue Water Shipping za končnega odjemalca Tengizchevroil.

Pet plovil bo zgrajenih v Vard Braila, štiri v Vard Tulcea v Romuniji, preostalih šest bodo zgrajeni v Vard Vung Tau v Vietnamu. Dostava je predvidena med tretjim četrtletjem leta 2017 in drugim četrtletjem leta 2018. Skupna pogodbena cena znaša blizu 300 milijonov dolarjev.

“Vardova dolga ladjedelniška tradicija, inovacije in tehnologija odlično dopolnjujejo Topazov ugled za zagotavljanje kakovostnih storitev za potrebe naših strank. Vard je pokazal veliko spretnosti pri uporabi inovativnih rešitev v tem procesu” je dejal René Kofod-Olsen, glavni izvršni direktor Topaz Energy and Marine.

“Počaščeni smo, da smo bili izbrani s strani Topaza za razvoj plovi po meri. Vard ima dolgo zgodovino pri projektih v kaspijski regiji, in to že od leta 2010. Ko je izdela sedem plovil, ki so posebej izdelana za operacije v plitvih vodah. Topaz trenutno upravlja tri plovila v kaspijski regiji, ki so zgrajena v Vardu. Ima še dva plovila lahke konstrukcije za mednarodne operacije, ki so tudi naročene v Vardu. Ta projekt krepi naš odnos z Topazom in našo podporo v regiji. Zagotavlja tudi delovna mesta za naše ladjedelnice v Romuniji in v Vietnamu v naslednjih dveh letih, v času, ko je investicija v nova plovila v naftnem in plinskem sektorju omejena” je dejal Roy Reite, generalni direktor Varda.

Topaz Energy and Marine je vodilno offshore podjetje, ki ponuja rešitve za globalno energetsko industrijo s primarnim poudarkom na kaspijsko regijo, Bližnjim vzhodom, zahodno Afriko in podmorske operacije v Severnem morju in Mehiškem zalivu. Podjetje s sedežem v Dubaju, Topaz upravlja floto 100 offshore plovil. Topaz je podružnica Renaissance Services SAOG.

Vir : pomorac.net

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s