10. pristaniški dan

V soboto, 21. maja 2016 med 9. in 18. uro vljudno vabljeni na Ukmarjev trg v Koper. Takrat se bo dogajal pristaniški dan 2016, deseti po vrsti. Že 19 let je Luka Koper sponzor olimpijskih reprezentanc zato bo pristaniški dan olimpijsko obarvan. V RIO 2016 bo nastopilo več Luških varovancev: jadralci Vasilij Žbogar, Veronika Macarol in Tina Mrak, kajakašica Špela Ponamarenko, tenisačica Andreja Klepač in slovenska rokometna reprezentanca. V znamenju OI bo tudi otvoritev pristaniškega dneva ob 10. uri, na Ukmarjevem trgu. Osrednji gost bo prvi boter Pristaniškega dne. Kdo je to, nam ni uspelo izvedeti. Osrednji gost bo ob ob rojstnem dnevu pristanišča, ki ga praznujejo 23. maja, svojo osebno čestitko zaupal papirnati ladjici, ki jo bo ponesla v širni svet.

OGLED PRISTANIŠČA :

Zbirno mesto in info točka bo na Ukmarjevem trgu, tam prevzamete VSTOPNICE za ogled z ladjo in turističnim vlakcem. Ogled traja približno 1 uro. Pristanišče si lahko ogledate tudi s klasičnim avtobusom in avtobusom s stekleno streho, s kolesom, ali pa se boste lahko ustavili na kontejnerskem terminalu. Za kolo in kontejnerski terminal so obvezne predhodne prijave preko e-obrazca! (http://www.zivetispristaniscem.si/index.php?page=contact&item=39)

Prijave sprejemajo do zapolnitve skupin. Ko se skupine zapolnjijo v celoti, prijave niso več možne.

Bogat spremljevalni program na Ukmarjevem trgu:

  • Od 10.30 do 14.00: Naši mlajši obiskovalci bodo lahko uživali v MINI OLIMPIJADI, za katero bo poskrbel Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Spoznali bodo različne športne discipline, saj se bodo lahko pomerili v hoji s hoduljami, strelu na gol steno, hojo z dolgimi smučmi, metu vortexa in golfu z mehkimi žogicami.
  • Od 10.30 -12.30: Likovna delavnica SOL NA PLATNU. Pod vodstvom članov Društva likovnih ustvarjalcev Vrtnica bodo otroci ustvarjali na temo morja s tehniko akvarela na platnu.
  • Otroke pa bo čez cel dan zabaval priljubljeni slonček Bansi.
  • Pestro in živahno pa bo čez cel dan. Za glasbene in plesne točke bodo poskrbele nekatere skupine in društva, ki smo jih podprli v okviru sklada Živeti s pristaniščem.
  • Luški gasilci bodo na Ukmarjevem trgu razstavili svoje starodobno vozilo in pokazali gasilsko opremo.
  • Medijski partner dogodka Radio Koper bo poskrbel za dobro glasbo na prizorišču in nas spremljal skozi ves dan.
  • Dan se bo zaključil s koncertom na Titovem trgu, ob 20.30: Večer neskončnih sanj – Vlado Kreslin, Mali bogovi, En big band Koper, gost: Rudi Bučar in Frčafele

Vir : zivetispristaniscem

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s