Cosco Pacific kupil delež EUROMAX terminala v luki Rotterdam

cosco_pacific_buys_stake_in_ect-320x232Cosco Pacific Limited s sedežem v Hong – Kongu je sklenil pogodbo o z Hutchinson Port Holdings za pridobitev 35% lastniškega deleža v EUROMAX kontejnerskim terminalom v Rotterdamu.

Cosco Pacific je dejal, da je bila odločitev za nakup deleža posledica dejstva, da bo na podlagi dolgoročnega razvojnega trenda, pristanišče Rotterdam še naprej, glavno vozlišče v Evropi, zaradi česar je ta strateška poteza zelo pametna. Poleg tega je Rotterdam bil pristanišče Cosco Shipping v severno-zahodni Evropi že dolgo časa.

“Uprava pričakuje, da ob Cosco Shipping še naprej uvajala ultra velika kontejnerska plovila na evropski plovni poti in imela pristanišče Rotterdam kot svojo glavno vozlišče v regiji. Investicija v kontejnerski terminal v pristanišču Rotterdam ni le v skladu s strategijo podjetja o vlaganju v tujini, ampak tudi usklajuje s strategijo COSCO Shipping,” je dodalo podjetje.

Posel je predmet predpisanih odobritev s strani ustreznih organov za varstvo konkurence.

Nahaja se na območju Maasvlakte I luke Rotterdam na Nizozemskem, Euromax Terminal Rotterdam je avtomatski kontejnerski terminal, ki je začel delovati v sredini leta 2010.

Skupna površina, ki vključuje fazo 1 in fazo 2 znaša 1,21 milijona kvadratnih metrov, v skupni dolžini pomola 1.800 metrov in ugreza 16.65 metra. Trenutna operacijska zmogljivost znaša okoli 2,55 milijona TEU, ki se naj bi povečala na 3,2 milijona TEU po zaključku širitve 2. faze. Skupni pretovor terminala v letu 2015 je bil okoli 2.280.000 TEU.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : ECT

 

Leave a comment