Wärtsilä bo poganjala prvo UK plovilo na dvojno gorivo

3ae63acfc731d0e723d74cd9bf5c522fPrvo UK domače novo zgrajeno plovilo na dvojno gorivo bo imelo integrirane pogonske strojne pakete Wärtsilä. Wärtsilä bo tudi skrbela za inženiring in podporne storitve na lokaciji. Gre za dva 102 metrska dolga ro-ro potniška trajekta, ki jih gradijo za Caledonian Maritime Assets Ltd ( CMAL ) s sedežem v Port Glasgowu na Škotskem. Pogodbe z Wärtsilä so bile zabeležene v decembru 2015.

Poleg tega, da bodo to prva plovila na dvojno gorivo za CMAL, bodo tudi prve ladje na dvojno gorivo, ki bodo zgrajene v Veliki Britaniji. Te bodo zgradili v Ferguson Marine Engineering Ltd . Ladjedelnica se nahaja na reki Clyde v Glasgowu.

“Ta projekt izpostavlja dejstvo, da je tehnološko napredno poslovno ladjedelništvo spet prisotno na Škotskem. Cenimo prispevek Wärtsilä kot pomembnega partnerja, ne samo pri zagotavljanju z najnovejšimi tehnologijami dvojnega goriva, ampak tudi s svojo celovito paleto kompetenc za podporo projektu.” pravi Liam Campbell poslovodni direktor, Ferguson Marine Engineering Ltd.

“Wärtsilä je ponosna, da je bila izbrana kot glavni ponudnik strojev za nove trajekte, ki predstavljajo pomemben mejnik za britanski pomorski sektor. Rešitve Wärtsilä spodbujajo okoljske trajnosti z uporabo najnovejše pogonske tehnologije. Z integracijo različnih sistemov smo sposobni optimizirati operativne učinkovitosti, s čimer se zmanjša poraba goriva in zmanjša okoljski odtisa plovil, “pravi Aaron Bresnahan, podpredsednik prodaje, Wärtsilä Marine Solutions.

Poleg podpore na mestu storitve, bo Wärtsilä za vsako od dveh plovil dobavila dva 6-valjna Wärtsilä 34DF glavna motorja, ki lahko delujejo na obeh gorivih, tako na LNG ali običajno dizelsko gorivo. Poleg tega pa še : dva 6-valjna Wärtsilä 20DF pomožna motorja, horizontalno izravnavo menjalnika, linijsko gredo, tesnila in ležaje, krmiljeni propelerski sistemi (CPP), vključno z Wärtsilä Energopac optimiziran pogon in sistem manevriranja, tunelske drsnike, sistem za shranjevanje in oskrbo Wärtsilä LNGPac.

Plovila bodo imela funkcijo “twin vijaka” in “dual-fuel” mehanski pogonski sklop.

Trajekti so predvideni za začetek obratovanja v drugi polovici leta 2018. Ti bodo delovali na različnih poteh ob zahodni obali Škotske.

Vir : vesselfinder.com , foto : Ferguson Marine

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s