“Carnival Vista” na prvem potovanju prispela v Kotor

carnival-vista-ship-inaugural-banner

Popolnoma nova mega-potniška ladja “Carnival Vista” nosilnosti 133,500 bruto ton, je na svojem prvem komercialnem potovanju včeraj prispela v Kotor. Kotorju. Velikanska potniška ladja meri v dolžino zavidljivih 324 metrov, široka pa je 48 metra, zasidrana je bila pred Dobrote, kjer so njene potnike na kopno vozili izletniške ladje “Le coche d’eau” tivatske družbe “Paris Kotor”. Prihod plovila je bil nenačrtovan in je največja v floti “Carnival Cruise Line”.

“Če bo šlo vse dobro pričakujemo, pozitivne vtise potnikov in članov posadke. Lahko pričakujemo, da bo do konca sezone okoli 7-8 prihodov “Carnivalovih” ladij. Na “Carnival Vista” je tudi del glavnih družb za upravljanje, ki so že izrazili zadovoljstvo z nami “- je ob tej priložnosti dejal, izvršni direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac.

v Kotoru drugače, do sedaj ni bilo nobenih plovil ladjarja “Carnival”, ki ima floto 24 ladij za križarjenje in je največja v istoimenski multinacionalki. Nekatere druge blagovne znamke iz sestave podjetja “Carnival”, ki imajo skupaj več kot 100 ladij za križarjenje, kot je “Holland America Line”, “Costa Crociere”, “Cunard Linea”, “P & O Cruises” ali “Seabour Cruises”, so že leta redne stranke in partnerji pristaniščae Kotor.

“Carnival Vista”, pluje pod panamsko zastavo, in je vredna 780 milijonov dolarjev. Po tistem ko je bila v ladjedelnici družbe “Fincantieri” predana dne 28. aprila lastniku. Nova potniška ladja je dne 1. maja iz Trsta začela prvo komercialno potovanje, ki bo trajal dva tedna in se bo končal v Barceloni. “Carnival Vista” je včeraj v Kotor pripeljala 3.727 potnikov in 1.445 članov posadke, novo ladjo si je ogledala tudi delegacija občine in družbe Luka Kotor.

Impresivna nova mega potniška ladja je v notranjosti oblikovana in urejena v kubanskem stilu, ker bo “Carnival Vista” večino svoje kariere preživela na križarjenjih na Karibih z odhodi iz Miamija, nudi številne zabave, športne in rekreacijske objekte za svoje potnike. Njena posebnost je Sky Ride krožna steza dolga več kot 240 metrov, ki vključuje najvišji krov na ladji, s katero se gibljejo kapsule s potniki, ki jo poganjajo pedala. Ladja ima prvo veliko IMAX gledališčno zabavo na morju, multipleks kino na zaslonu, ki se razteza na višino treh palub, premierno prikazuje najnovejše uspešnice Hollywooda.

Sicer pa je v Luko Kotor včeraj prispel 285 metrov dolgi nizozemski cruiser “Eurodam”, družbe “Holland America Line”, kot tudi majhni belgijski cruiser “La Belle de l’Adriatique”.

Skupno so iz treh ladij v pristanišče ob vznožju stene starega mesta prispelo 5.944 potnikov in več kot 2.300 članov posadke.

Vir : pomorac.net , foto : http://www.carnival.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s