Rezanje jekla za Mein Schiff 6

mein_schiff_6

Sestavljanje Mein Schiff 6 se je začelo 25. aprila v ladjedelnici Meyer Turku s prvim grand blokom, ki je bil položen v gradbeni dok. Plovilo bo končano leta 2017, in bo četrto plovilo, zgrajeno v Meyer Turku za TUI Cruises.

Wybke Meier, TUI Cruises CEO, je ugotovil, da je Mein Schiff 5 le nekaj tednov proč od dostave. Meier se je zahvalil ladjedelnici za uspešno sodelovanje.

Kovanci so bili dani pod kobilico bloka ladje, ki je v skladu s tradicijo in naj bi prinesla srečo za najnovejši Mein Schiff. Na prireditvi so bili prisotni predstavniki Meyer Turku, Royal Caribbean Cruises Ltd. in Det Norske Veritas.

Mein Schiff 6 bo imela 15 palub in zmogljivost za 2.534 potnikov. Dolžina plovila bo 294 metra. 90% vseh kabin bo imelo funkcijo pogleda na ocean, 82% kabin ima balkon.

Poleg tega imajo novograjena plovila številne izboljšave in energetske učinkovitosti, tudi preko svojih sestrskih ladij Mein Schiff 3, 4 in 5. Zaradi naprednega izpušnega čistilnega sistema, ki uporablja katalizator in mokro čiščenje, bodo emisije žvepla lahko zmanjšali za skoraj 99%, dušikovih oksidov za 75%.

Jan Meyer CEO, Meyer Turku je dejal, da bo trajalo le 7 mesecev, da se plovilo v celoti sestavi iz velikih blokov. Po tistem je na vrsti opremljanje, zagon in testiranje.

Vir : cruisemapper.com , foto : cruise24.de

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s