Novo ladijsko zavezništvo “Ocean Alliance”

The CMA CGM GEORG FORSTER in Hamburg

Kontejnerski ladjarji CMA CGM, COSCO Container Lines, Evergreen Line in Orient Overseas Container Line (OOCL) so podpisali memorandum o soglasju, za novo zavezništvo, imenovano “Ocean Alliance”.

Novo zavezništvo bo prevoznikom omogočilo da združijo svoje celovite storitve omrežja, ki pokrivajo Azija – Evropa, Azija – Sredozemlje, Azija-Rdeče morje, Azija-Bližnji vzhod, Trans-Pacific, Azija – Severna Amerika East Coast, in Trans-Atlantske poti.

“Ladjarji bodo imeli privlačen izbor pogostih odhodov in neposrednih pozivov, da zadovoljijo svoje dobavne verige in potrebe strank, vključno z dostopom do širokega omrežja z največjim številom plovb in z pristaniškimi rotacijami povezujejo trge v Aziji, Evropi in Združenih državah Amerike.”

“Zavezništvo bo imelo tudi zanesljivo storitev in najbolj učinkovito integracijo najnovejših plovil v floti več kot 350 kontejnerskih plovil,” je v izjavi dejal eden izmed članov.

Kot je bil obveščen, naj bi v začetku po uvedbi pokrili več kot 40 storitev na svetovni ravni večinoma povezane z Azijo, vključno s približno 20 servisov v ZDA in Evropi.

Ob upoštevanju predpisanih odobritev pristojnih organov, nova zveza načrtuje, da bo začela delovati aprila 2017. Začetno obdobje zveze traja pet let.

Ocean Alliance je zelo ambiciozen operativni sporazum. CMA CGM in njeni novi partnerji, bodo ponudili več kot 40 pomorskih zank, ki zagotavljajo svojim strankam večjo mrežo storitve in hitre tranzitne čase, ” pravi Rodolphe Saadé, podpredsednik skupine CGM CMA.

“Danes je velik dan za COSCO Container Lines. Ocean Alliance je boljša izbira za našo globalizacijsko strategijo. Strankam bomo lahko ponudili večjo izbiro in izboljšano storitev po vsem svetu, ” je dejal v izjavi COSCO Container Lines.

“Skupno sodelovanje storitve je bistveni del našega lastnega strateškega načrtovanja. Ta nova zveza nam omogoča optimizacijo razporeditve flote in ponuja konkurenčne storitve na spreminjajoče se potrebe kupcev, “pravi Lawrence Lee, predsednik uprave Evergreen Marine Corporation.

Po podpisu memoranduma, je predsednik uprave OOCL, Andy Tung dejal, da bo nova zveza tudi platforma za stalno rast podjetja, kako izboljšati svoje stroške in učinkovitosti.

Glavni dejavnik za predlagano novo zvezo je bil izziv prevladujočega položaja zavezništva 2m pri poslih vzhod – zahod.

Pogovori naj bi bili v teku z mednarodnimi regulatorji v ZDA, Evropi in na Kitajskem, o odobritvi nove zveze, bi nadzorovali okoli 26% trgovine med Azijo in Evropo.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : CMA CGM, CMA CGM GEORG FORSTER in Hamburg

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s