Novi RO – RO terminal v luki Melbourne odprl svoja vrata

 

Prva faza največjega Avstralskega RoRo in avtomobilskega terminala na Webb Dock West v Melbournu je bila uradno potrjena dne 10. aprila 2016, s strani Melbourne International Terminal RoRo in Automotive (MIRRAT).

MIRRAT je prejel pravice za načrtovanje, gradnjo in delovanje novega terminala, v okviru 1,6 milijarde AUD (1,2 milijarde dolarjev).

V okviru prve faze projekta, so na novo zgradili 185.000 kvadratnih metrov in novi objekt severno od trenutnega avtomobilskega terminala na Webb Dock West. V drugi fazi pa bodo vključili trenutni avtomobilski terminal na južnem koncu Webb Dock West. Od 1. januarja 2018 bo skupna velikost objekta znašala 355.000 kvadratnih metrov.

Ko bo objekt končan bo imel zmogljivost za obdelavo do milijon enot na leto, in 920 metrov skupne dolžine privezov, ter tako sprejel tri plovila ob istem času, so povedali v MIRRAT.

Objekt bo nudil 8000 kvadratnih metrov skladiščnega prostora za tovor, ki bo v celoti zaprt in vremensko odporen. Zraven se bo nahajalo še območje za vzdrževanje in parkirišča za tovornjake.

Pričakuje se povečano število vozil, ki jih pristanišče Melbourne sprejme. Od leta 2013, ko so sprejeli 370.000 vozil do 600.000 vozil v letu 2025 in nazadnje na milijon vozil v letu 2040.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : MIRRAT

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s