AIDAprima na poti proti Hamburgu

Novo zgrajena potniška ladja AIDAprima, ki je v lasti nemškega ladjarja AIDA Cruises trenutno pluje na svojem prvem potovanju iz Nagasaki do Hamburga, na poti se ustavlja v večjih pristaniščih. Slika prikazuje ladjo v pristanišču Salalah 30. marca ko je bila pripravljena za odhod na naslednjo destinacijo, Limassol.

Ladja je bila dobavljena iz ladjedelnice Mitsubishi Heavy Industries. Plovbo iz Nagasakija je začela 14. marca 2016, obiskala pa bo Singapur, Salalah, Limassol, nato prehod skozi Sueški prekop in ustavljanje na Cadiz. Potovanje se zaokroži z obiskom v Rotterdamu 14. aprila, preden ladja doseže Hamburg 21. aprila.

S svojo 124.700 bruto tonažo je ladja opremljena z sistemom Mitsubishi Air Lubrication, ki izboljšuje učinkovitost porabe goriva. Njen pogonski sistem je utekočinjeni zemeljski plin (LNG), ima sistem za dovod goriva in najnovejši sistem zmanjšanja emisije plinov, in novo klimatsko napravo.

Dolžina je 300 metrov, širina 37 metra in višina 54 metrov. Na krov sprejme 3.300 gostov in več kot 900 članov posadke. AIDAprima bodo krstili 7. maja. Trenutno se nahaja v Cadizu, Španija.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : AIDA Cruises

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s