MSC naročil 4 plovila naslednje generacije

Včeraj, dne 6. aprila so v Elizejski palači na slovesnosti podpisali pismo o nameri za štiri nova plovila. Poleg MSC Cruises je bil na slovesnosti tudi predsednik Francije Francois Hollande.

Posel za nova plovila “naslednje generacije”, ki jih bo poganjal LNG, je podpisan s ladjedelnico STX France.

Prvo plovilo novega razreda “World Class” bo dostavljeno leta 2022, drugo v letu 2024, tretje v letu 2025 in četrto v letu 2026. Vsa bodo imela 2.700 kabin, ki bodo lahko sprejele 5.400 potnikov.

Najava je število plovil MSC Cruises po naročilu povečala na 11. Nova naročila odražajo dodatne naložbe v vrednosti 4 milijarde €. Celotna investicija 11 novih plovil je 9 milijard €.

Pierfrancesco Vago, izvršni predsednik MSC Cruises, je dejal:

“Današnja objava je še en dokaz našega stališča, da ta industrija predstavlja velike možnosti za dodatno rast naše blagovne znamke in izdelkov. Zaradi tega naš deset letni naložbeni načrt zajema sedaj do enajst novih MSC Cruises plovil, ki prihajajo v službo med letoma 2017 in 2026. To je tudi odraz naše konstantne zavezanosti k inovacijam kot partner STX France, ki bo oblikoval povsem nov tip ladje. Novi MSC Cruise World Class prototip bo funkcija – med drugim visoko inovativnih elementov – futuristične oblike, ki poveča odprt prostor, ki je na voljo za naše goste”.

Vir : cruisemapper.com , foto : cruiseradio.net

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s