Stena podpisala pogodbo za štiri nove RoPax trajekte

Stena Line je podpisala pogodbo, v skladu z odobritvijo odbora do konca aprila, za nakup štirih novih RoPax trajektov z načrtovanimi dobavami v letu 2019 in 2020, z možnostjo za še štiri plovila. Plovila bodo optimizirana za učinkovitost in fleksibilnost. Gradila jih bo ladjedelnica AVIC na Kitajskem. Štiri nova plovila se bodo uporabljala v omrežju prog Stena Lines v severni Evropi.

“Zelo smo veseli, da bo Stena podpisala pogodbo za štiri plovila z možnostjo za dodatna štiri. Tekom zadnjih 24 mesecih je naše inženirsko osebje uspelo razviti obliko, ki je ne le 50% večja od današnjih standardnih plovil RoPax. Bolj pomembno je, da vključuje pobude za zmanjšanje emisij in učinkovitosti, ki so bile razvite v celotni skupini Stena v zadnjih letih. Ta plovila bodo najučinkovitejša glede porabo goriva med trajekti na svetu in bodo postavila nov industrijski standard, ko gre za operativne učinkovitosti, emisije in stroškovne konkurenčnosti bo Stena Line v podporo svojim strankam v prihodnjih desetletjih, ” je povedal Carl-Johan Hagman, Generalni direktor Stena Line.

Plovila, bodo imela zmogljivost več kot 3.000 metrov voznega pasu, na krov pa sprejela okoli 1.000 potnikov. Ponudili bodo tudi celotno paleto storitev za potnike. Glavni motorji bo tipa “gas ready”, pripravljena za gorivo bodisi metanol ali LNG.

“S to naložbo gradimo naš uspešni koncept RoPax trajektov za prevoz tovora in potnikov. S standardizacijo bomo zagotovili zanesljivo delovanje, s prožnostjo pa lahko nudimo še boljšo podporo našim strankam in jim pomagamo, da rastejo, “je povedal Carl-Johan Hagman.

“Predvidevamo nadaljnjo rast povpraševanja po kratkih morskih storitvah v Severni Evropi in v številnih drugih delih sveta. Trajektni prevozi bodo imeli ključno vlogo pri oblikovanju jutrišnje logistične infrastrukture. Ne samo, da je prevoz na morju okolju najbolj učinkovit način za premikanje blaga, je tudi infrastruktura, ki zagotavlja zanesljivo in hitro logistiko z zelo omejenimi javnimi stroški. Skozi to naložbo smo pripravili Stena Line za nadaljnjo rast, “pravi Dan Sten Olsson, predsednik v Stena Line.

Vir : vesselfinder.com , foto : Stena Line

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s