Luka Krishnapatnam pošilja plovilo na direktno pot v Bangladesh

Indijsko kontejnersko plovilo je odšlo iz luke Krishnapatnam na prvo neposredno potovanje v Bangladeš dne 4. aprila, je potrdilo pristanišče za World Maritime News.

Neposredna pot je del plovnega sporazuma, podpisanega med Indijo in Bangladešem z odobritvijo s strani indijske vlade v letu 2015, v prizadevanju za razvoj obalne trgovine med obema državama.

Direktor in predsednik uprave luke, Anil Yendluri je povedal, da bo Indian Express iz indijskih pristanišč plul v Bangladeš, ki je indijski največji trgovinski partner v Južni Aziji, via Colombo in Singapur. Yendluri je še dodal, da taki obvozi podaljšajo čas potovanja, in z novo neposredno pot bi se lahko čas plovbe zmanjšal za obdobje dveh do petih dni.

Sporazum o obalnem prometu, po katerem bi tovorni promet zmanjšal stroške, naj bi izboljšal tudi uporabo pristaniških zmogljivosti indijskih pristanišč in odpiral nove možnosti za indijska obalna plovila. Pričakuje se, da bi odpiranje obalne poti med Indijo in Bangladešem zagotovil alternativno pot za prevoz  tovora med obema državama.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Port of Krishnapatnam

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s