Fincantieri dostavil MS Koningsdam

Končno, smo dočakali najnovejšo potniško ladjo Koningsdam ladjarja Holland America Line (HAL). Holland America Line spada pod skupino Carnival Corporation & plc. Plovilo so gradili v Fincantierovi ladjedelnici Marghera, ki se nahaja v Benetkah in jo danes dostavili lastniku. Uradna predstavitev plovila bo 2. aprila na svečani slovesnosti.

Orlando Ashford, predsednik Holland America, je dejal:

“Danes je praznik za vso družino Holland America Line, in mejnik v naši zgodovini podjetja. Koningsdam zgleda spektakularno, presega naša pričakovanja. Zahvaljujemo se vsem tistim, ki so sodelovali pri izdelavi, za njihovo predanost in zavezanost za vložitev naše vizije.”

Potniška ladja Koningsdam v dolžino meri 300 metrov, na krov pa sprejme 2.650 potnikov, ki bodo imeli na razpolago več kot 1.300 kabin. 70% kabin je s pogledom na morje. Nova potniška ladja ne bo le novi razred “Pinnancle” ampak tudi 15 plovilo, ki so ga zgradili v ladjedelnici Fincantieri za Holland America Line. Koningsdam bo okrepil HAL-ovo floto, le šest let po prvencu “Nieuw Amsterdam”, ki so ga prav tako zgradili v Fincantierovi ladjedelnici Marghera v letu 2010. Nosilnost znaša 99.800 bruto ton.

Koningsdam ima moderni in sodobni slog, popolnoma se zlije s tradicionalno eleganco, ki loči vse ladje v floti. Zasnovo plovila sta zasnovala dva velika svetovna prestižna arhitekturna studia, Tihany Design in Yran & Storbraaten,

Gledališče “World Stage” ima 270 – stopinjsko krožno LED steno, premera 20 metra. “Lido Pool” območje se razprostira v dveh nadstropjih. “Greenhouse Spa” nudi odlične možnosti, namenjenih za wellness in sprostitev, kot so termalne suite in parne kopeli. Spa nudi širok pogled na morje.

Plovilo ima tehnologijo, ki je namenjena optimizaciji energetske učinkovitosti in zmanjšanje vpliva na okolje. Odziva se na najbolj zahtevne in trenutne varnostne predpise. Partnerstvo med HAL in Fincantieri zaznamujejo s premium ladjami, ki se je s plovilom Koningsdam še bolj okrepilo. Koningsdam bo plul pod nizozemsko zastavo, tako kot vse ladje Holland America Line.

Plovilo bo odšlo na premierno potovanje 8. aprila 2016 iz Civitavecchia, Italija. Sedem dnevno potovanje se bo končalo 16. aprila 2016 s prihodom nazaj v isto luko. Do 9. maja 2016 bo Civitavecchia, Italija matična luka. Nato pa bo 19. maja prispela v Rotterdam, kjer jo bodo dan kasneje tudi uradno poimenovali in krstili ter nato poslali v Amsterdam. Iz Amsterdama bo plul po Baltiku, Britanskem otočju in Severni Evropi. Novembra se bo prestavil na Fort Lauderdale, kjer bo plul po Karibih in Bahamih.

Vir : fincantieri.it in cruisemapper.com

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s