Weathernews bo upravljal plovila Maersk

Danska ladjarska družba Maersk Line in Maersk Tankers sta podpisala triletno pogodbo z Japonsko vremenarsko družbo Weathernews ki zajema vremenske usmerjevalne storitve, pristaniške napovedi in druga vremenska obveščanja tveganja.

Weathernews deluje v petih globalnih centrih, bo zagotovil stalno spremljanje in sporočanje štiriindvajset ur na dan, za varnost plovil Maersk.

“Maersk Line je sprožil več strateških pobud, ki omogočajo svetovni razred učinkovitosti bunkerjev za naše flote in zmanjšanje ogljičnega odtisa. Želimo, da bi v prvi vrsti prevzeli odgovornost za optimalno uporabo in s pravimi orodji in sistemi. Vreme igra ključno vlogo tako iz varnostnih kot tudi z vidika uspešnosti, ” opozarja Niels Bruus, vodja Maersk Line Head of Fleet Performance.

“Strokovnost iz Weathernews nam bo v pomoč pri zagotavljanju, da naša plovila uporabljajo čim manj goriva na kateri koli progi med pristanišči z zmanjšanjem vpliva vremenskih zamud na morju in v pristaniščih, skupaj z izboljšanjem varnosti ladij, posadke na krovu in tovora na naših ladjah”, pravi Bjarne Foldager, Globalni vodja operacij pri Maersk Tankers

V juniju 2015, je Weathernews ustanovil novi servisni center v Kopenhagnu za načrtovanje voženj, da zadovolji potrebe evropskega sektorja pomorskih prevozov.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Weathernews

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s