TROGIR : gradnja trajektne luke na Solinu

Od šestnajstih velikih projektov, ki jih trenutno izvajajo Splitsko-dalmatinska županija na svojih področjih, šest jih finančno podpira Luška uprava. Med njimi je tudi gradnja trajektnega pristanišča na Solinu v Trogirju, v sofinanciranju sodeluje tudi mesto.
Županija bo preko Luške uprave v prvi fazi gradnje, zgodovinskega projekta kot ga imenujejo v Trogirju. Drveničani že desetletja čakajo na končno rešitev povezave dveh njihovih otokov s celino investirati okoli 15 milijonov kun, Ministrstvo za pomorske zadeve pa 2,5 milijona kun. S tem denarjem bodo zgradili 55 metrov dolgi pomol z dvema privezoma in parkirišče za približno trideset avtomobilov, čakalnico in objekt za prodajo vozovnic.

Mesto Trogir je dolžan zagotoviti približno pet milijonov kun za nakup zemljišč od zasebnih lastnikov, na katerem bi zgradili pot od ceste Trogir – Seget do pristanišča.

Kot smo izvedeli od Domagoja Maroevića, direktorja Luške uprave, gradnja na gradbišču od novembra lani, ko je bil položen temeljni kamen se izvaja intenzivno in se planira do poletja odstraniti celotni mulj z morskega dna. Potem se bodo že videli obrisi pomola, ki se mora končati v februarju 2017, in ga dati v operativo v poletnih mesecih istega leta.

A zalomilo se je v mestu Trogir. Obstaja velika možnost, da bo gradnja pomola končana, vendar dostop po cesti ne bo končan v roku, saj bi se lahko zavleklo zaradi pridobivanja zemljišč in pridobivanja gradbenih dovoljenj.

Vir: pomorac.net

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s