Swedegas, Kanfer Shipping spogledujeta po LNG plovilih

Swedegas, lastnik in upravljavec prenosnega plinovodnega omrežja na Švedskem, je podpisal memorandum o soglasju, z Norveško ladjarsko družbo Kanfer Shipping za morebitno sodelovanje v zvezi z prevozom utekočinjenega zemeljskega plina po morju, kot tudi skladišča v regiji Gävle.

Swedegas namerava vlagati v plinsko infrastrukturo v tej regiji, ki bo vključevala regionalno plinsko omrežje in terminal LNG. Rešitev bi zagotovila industrijo in prometni sektor, vključno z ladijskim prometom, z možnostjo dostopa do trajnostne energije, saj bi postopoma omogočila prehod od proizvodov na osnovi nafte na več okolju prijaznih alternativ, kot so zatrdili v družbi.

“Iščemo najbolj učinkovito rešitev za vlaganje. Ta koncept je ugoden s stališča delovanja stroškovnega vidika, ki bo v korist strankam v regiji, ” pravi Johan Zettergren, podpredsednik Swedegas.

Obe podjetji sta razpravljali o načinih za oskrbo regije z utekočinjenim zemeljskim plinom. Kanfer Shipping bi LNG prevažal v pristanišče na čolnih, ki jih vlačilci potiskajo. Vleka bi nato delovala kot plavajoči skladiščni prostori v pristanišču. Po postopku ponovnega uplinjanja, bi lahko LNG odpeljali dalje v omrežju Swedegas.

“Prizadevamo si, da bi našli konkurenčne in prilagodljive rešitve za celotno vrednostno plinsko verigo in trenutno preučujemo različne možnosti, da bi našli najbolj učinkovito”, pravi Zettergren.

“Cilj je, da v naslednjem letu sodelujemo, pri popolni rešitvi plinske infrastrukture v mestu,” pravi Stig Anders Hagen, managing partner pri Kanfer Shipping.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Kanfer Shipping

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s