P&O Britannia se vrača v Veliko Britanijo

Potniška ladja Britannia ladjarja P & O Cruises se bo vrnila v Southampton, Velika Britanija ta petek (25. marca), več kot leto dni po tem, ko je bila imenovana v pristanišču HM The Queen.

10. marca 2015, je Britannio krstila kraljica Elizabeta II pred odhodom na njeno prvo potovanje 14. marec po enem tednu otvoritvene proslave.

Britannia je na Barbadosu ponujala križarjenja po Karibih v zimski sezoni 2015-2016. Po vrnitvi v Veliko Britanijo, bo plovilo plulo po severni Evropi in na daljša križarjenja v Sredozemlju skozi poletje. Vrnitev na Karibih načrtujejo, ko bo luka Saint Lucia postala njeno matično pristanišče v zimski sezoni 2016-2017.

Medtem ko se je P & O Cruises že povezal z slavnimi kuharji za šolo Cookery Club, bo Britannia delovala tudi kot prva na morju v tekmovanju kuharije, Battlechefs, od 2. aprila do 4. aprila bo gostila v živo Ant & Dec’s Saturday Night Takeaway na zgornji palubi.

Christopher Edgington, podpredsednik trženja P & O Cruises , je povedal:

“Britannia je ladja za narod, je utelešenje sodobnega oblikovanja in je ladja mejnikov, vključno s kuharskim klubom, Star Burst kiparstvom, Battlechefs in z šovom v živo Ant in DEC Saturday Night Takeaway in še veliko več!”.

Največja ladja v floti P & O, in največja ladja zgrajena za križarjenje na britanskem trgu, Britannia sprejme 3.647 potnikov in tehta 141,000 ton. Naredila je več kot 90.000 morskih milj v 43 plovbah in gostila več kot 116.900 potnikov iz 31 državah in obiskala 61 različnih pristanišč.

V svojih prvih 12 mesecih, je Britannia gostila 730 gledaliških predstav, 110 black tie noči in servirala več kot 94,457 obrokov v 3 njenih restavracijah. Več kot 1,3 milijona čokoladic so ponudili gostom na blazinah pri pospravljanju sob, potniki so popili 375.000 gin tonikov, 292,000 različnih pijač in 2,8 milijonov skodelic čaja.

Vir : cruisemapper.com , foto : worldofcruising.co.uk

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s