RO – RO podjetje CldN začenja novo storitev med Dansko in Švedsko

Luksemburško ro-ro podjetje CLdN nadaljuje svojo naložbo v pristanišče Göteborg. Pred kratkim je družba začela novo storitev med Dansko in Švedsko do luke Göteborg za uvoz. Ta nova povezava bo povzročila tudi izboljšanje tovornega prometa med Švedsko, Norveško, Islandijo in Ferskimi otoki.

CLdN je začela s klici v danskem pristanišču Hirtshals enkrat na teden na poti iz Zeebrugge v Belgiji do pristanišča Göteborg.

“Švedska je ena izmed najpomembnejših trgovinskih partneric Danske. Ta nova storitev bo povezala še eno dansko luko do Göteborga in povečala frekvenco odhodov in utrjevala pogoje za trgovino med Dansko in Švedsko, “je povedal Jacob Minnhagen, Senior Manager za razvoj trga v Luki Göteborg.

Odpiranje severnih pristanišč

Z dodajanjem nove luke na Danskem pomeni tudi nove uvozne priložnosti za Švedsko iz cele vrste pristanišč na Norveškem ter Islandijo in Ferskimi otoki.

Hirtshals ima redne klice iz večjih Norveških tovornih vozlišč v Kristiansand, Larvik, Bergen, Langesund in Stavanger, skupaj s pristanišči Seyðisfjörður na Islandiji in Torshavna na Ferskih otokih.

Ob prihodu v Hirtshals, lahko tovor iz teh pristanišč naložijo za nadaljnji prevoz v pristanišče Göteborg.

“Ta relativno enostaven in hiter uvoz poti iz teh severnih pristanišč daje dodatno razširitev ponudbe Port Göteborg,” je povedal Jacob Minnhagen.

Storitev CLdN je med Zeebrugge in Göteborg sestavljeno iz petih odhodov na teden, ki prihajajo v Göteborgu v torek, sredo, petek, nedeljo in ponedeljek.

Vir : vesselfinder.com, foto : Port Gothenburg

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s