Ponant bo gradil štiri ekspedicijska plovila

Norveško hčerinsko podjetje družbe Fincantieri, Vard Holdings Ltd., bo zgradil štiri potniške ladje za raziskovanje , opremljene s Ponantovo tehnologijo ohranjanja okolja. Na krov bodo sprejeli 184 potnikov. Dogovor označuje vstop Vard v ladjedelništvo potniškega sektorja.

Vsako plovilo bo imelo nosilnost 10.000 GT, v dolžino bo merilo 128 metra v širino pa 18 metra. Na krov bodo poleg potnikov sprejeli še 110 članov posadke. Na voljo bo 92 kabin. Zunanjost plovila bo ustvaril Sterling Design International, notranjost je zasnoval Jean-Philippe Nuel, ki namerava dati naraven material. Dobavni roki so predvideni od poletja 2018 do poletja 2019.

Nova plovila Ponant so načrtovana za high-end ekspedicijo potovanja v Oceaniji, Južni Ameriki, Orinoco River v Amazoniji, Papua Nova Gvineja, Kostariko in Indijskem Oceanu. Potnikom bodo predstavili regionalne živali in lokalne kulture, s pomočjo naravoslovcev na krovu.

Fincantieri je zgradil plovila za Ponant : L’Austal , Le Boreal , Le Lyrial in Le Soléal , dostavljene od leta 2010 do leta 2015.

“Sporazum je bil objavljen, (15. marec) in je izrednega pomena za celotno skupino Fincantieri,” je dejal CEO Giuseppe Bono. “Naše ladjedelnice, so namenjene za gradnjo potniških ladij, glede na trenutno obremenitev ne bi mogli sprejeti nova plovila za več let. Zahvaljujoč sinergiji z Vard smo lahko zadovoljili potrebe Ponant, s katerimi imamo dolgoletno partnerstvo. “

Rast zmogljivosti družbe Ponant spada pod novim lastnikom Artemis holding v lasti družine Pinault.

Vir : cruisemapper.com , foto : cruisecritic.com

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s