Crystal Cruises gradi polarni razred mega jaht

Crystal Cruises načrtuje gradnjo prve namensko zgrajene mega jahte na svetu razreda polar. Imenovali jo bodo Crystal Endeavor. Luksuzna ladja naj bi začela svojo plovbo avgusta 2018.

Nosilnost plovila bo 25.000 GT, na krov pa bo sprejel 200 potnikov v 100 apartmajih.

Crystal trdi, da bo lahko z daljinskim upravljanjem vozila, ki se v veliki meri uporablja v offshore industriji, bo ekspedicijo potovanja organiziral tako, da bo možno videti potopljene vojaške ladje, galleons in potniške ladje, kot je Titanik na 12.500 metrov.

Jahta bo imela 8 električnih amfibijskih zodiakov, dve podmornice za 7 oseb, dva helikopterja i tako dalje. Crystal Endeavor bo poleg tega ponudil še jet smuči, kajake, ribolovne zmogljivosti, snorkeling in potapljaško opremo.

Kot je povedal Crystal, bo plovilo kot prvi na svetu namensko zgrajen v skladu z Polar Code. To bo omogočilo, da bodo lahko pluli v polarna območja tako v poletnih in jesenskih mesecih.

Crystal Endeavor bo opremljen z “offshore dinamično tehnologijo state-of-the-art” in računalniško vodenih sistemov za ohranjanje samodejnega položaja ladje z lastnimi pomikali in propelerji. Tako plovilo bo lahko lebdelo nad koralnimi grebeni brez sidra, ki lahko poškoduje podvodni svet.

Ladja bo tekmovala s podobnim plovilom Scenic Eclipse, ki je trenutno v gradnji, za Scenic Cruises. Eclipse je predvidena tudi za dobavo v letu 2018 in bo raziskala Arktiko in Antarktiko.

Crystal Endeavor bo plul v Arktiko in potem sledil selitvi kitov vzdolž Ameriške obale in Evrope do Antarktike v zimskem času. Vzdolž poti, bo mega-jahte obiskala oddaljene otoke v Tihem Oceanu in Atlantskem Oceanu. Standardne potniške ladje do takih otokov ne morejo dostopati oziroma jih zelo redko obiščejo.

Rezanje jekla za novo ladjo, se bo začel v maju. Plovilo bo dobavljeno v avgustu 2018. Pri Crystal si prizadevajo za rezervacije novih križarjenj že konca leta 2016.

Edie Rodriguez, predsednik in izvršni direktor Crystal, je dejal:

“S Crystal Esprit, smo ugotovili, da so mnogi naši gostje, mladi in mladi po srcu, ki uživajo v športih na morju in odkrivajo oddaljene otoke zato bomo še naprej širiti našo zbirko luksuznih potovanj. Crystal Endeavor bo zadovolji posebno drzna občinstva, tista, ki cenijo razkošno udobje”

Vir : cruisemapper.com , foto : miamiherald.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s