MOL testira novo funkcijo ACE avtopilota za nadzor poti

Iz Tokijskega podjetja Mitsui OSK Lines, Ltd. so danes sporočili, da je podjetje, skupaj s Tokyo Keiki Inc. , izvedla predstavitev preizkusa uspešnosti njenega avtopilota za nadzor poti, ki se imenuje “Advanced Control for Ecology (ACE)” , na krovu plovila. Rezultati so pokazali približno 1,5% prihranka energije.

ACE ocenjuje učinke motenj, kot sta veter in plimovanje z določitvijo smeri plovila in optimalno nadzoruje krmilo, da se zmanjša odstopanje iz poti in zmanjšanje števila sprememb, potrebnih med plovbo. Z njim so dosegli znatno zmanjšanje porabe goriva v primerjavi s podobnim plovilom z običajnim nadzornim sistemom.

MOL centralno zbira veliko podatkov, pridobljenih iz plovila v uporabi, s ciljem izgradnje celovitega delovanja plovila in podporne mreže, ki bo izboljšala varnost obratovanja, zmanjšanja vpliva plovil na okolje in povečanje splošne učinkovitosti.

Med tem demonstracijskim preskusom, sta MOL in Tokyo Keiki analizirala podatke, pridobljene od “Fleet Monitor” (*), ki je nameščen na plovilu, in ugotovila, da je “ACE” povzročil približno 1,5% prihranka energije.

Skupina MOL stalno izvaja proaktivno držo pri razvoju in uvajanju tehnologij, ki bodo zmanjšali vpliv na okolje in izboljšali varnost in zanesljivost prevoznih storitev.

(*) “Fleet Monitor” je sistem za spremljanje delovanja plovil, naredili so ga v Mitsui Engineering & Shipbuilding Co., Ltd. in je bil razvit kot internetni sistem, ki temelji na tehnologiji ladja-kopno z integrirano informacijsko infrastrukturo, ki upravlja delovanje ladje, medtem ko informacije o delovanju plovil in storitve deli z uradi na kopnem.

slika : Primerjava konvencionalnega kontrolnega sistema (levo)
in novi nadzorni sistema z ACE (desno)

Vir : vesselfinder.com , Foto : funamushisan

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s