Mitsubishi Heavy Industries dostavil AIDAprima

Mitsubishi Heavy Industries je dostavil operaterju AIDA Cruises, po več kot letu odlašanja novo potniško ladjo AIDAprima. Plovilo se je gradilo v Nagasaki Shipyard & Machinery Works, in je narejeno z najsodobnejših morskih inženirskih tehnologij in v skladu z najnovejšimi standardi IMO. Potniško ladjo AIDAprima sta predala Michael Thamm, predsednik uprave Costa Group, in Felix Eichhorn, predsednik AIDA Cruises. Prvotno bi se moralo plovilo dostaviti v prvi polovici leta 2015, vendar so datum morali dvakrat preložiti, saj je ladjedelnica zašla v težave, vključno z več manjših požarov in manjših incidentov.

Nemška igralka Emma Schweiger je bila imenovana kot botra AIDAprima, ki jo bodo krstili v Hamburgu, 7. maja 2016 na 827 obletnici Hamburg Port Authority.

“AIDAprima je prva ladja popolnoma novega dizajna AIDA. Z ustvarjalnostjo in veliko inovativnostjo, je naši ekipi uspelo izvesti visoke standarde na področju kakovosti proizvodov in prijaznosti do okolja na zgleden in impresivni način. Zelo smo zadovoljni z uspešnim načrtovanjem ladje, in se že veselimo sprejem gostov na krovu, “je dejal predsednik uprave Costa Group, Michael Thamm.

“Pred 20 leti, je AIDA začela svoj koncept sodobnega križarjenja. Naši novi potniški ladji sledijo še tri novogradnje zato bo družba še naprej zagotavljala pomembne impulze rasti za nemški trg križarjenj. Začrtali smo novo ozemlje in s tem ponudili odhode iz Nemčije skozi celo leto kot prvo nemško podjetje za križarjenja. Prepričan sem, da bomo dosegli nove goste in skupine z edinstveno paleto ponudbe na krovu AIDAprima, “je dodal predsednik AIDA Cruises, Felix Eichhorn.

AIDAprima (IMO: 9636955) je ena izmed najbolj sodobnih potniških ladij, ki ima skupno dolžino 300,00 m, širino 37.60 m in ugrez 8,00 m. Nosilnost plovila je 9.700 DWT, bruto tonaža pa znaša 124.500 BRT. AIDAprima ima največjo kapaciteto za 3300 potnikov in 900 članov posadke. Plovilo poganjajo trije motorji MaK 12V M43C in en motor na dvojno gorivo MaK M46DF , ki dajejo skupno izhodno močjo 53,150 KS. AIDAprima je prva potniška ladja z uporabo Mitsubishi Air Lubrication System (MALS) tehnologije, ki tvori majhne zračne mehurčke na dnu trupa plovila, kar zmanjšuje trenje med trupom in vodo med plovbo. Ta tehnologija zmanjšuje porabo goriva in emisije CO2 za več kot 7% ​​in poveča udobje za potnike.

Vir + foto : newsmaritime.com

 

Advertisements

One thought on “Mitsubishi Heavy Industries dostavil AIDAprima

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s