Prihodki Viking Line v letu 2015 znašali 530.5 milijonov EUR

Finski ladijski operater Viking Line je v letu 2015 poročal, da je imel 530.5 milijonov EUR prihodkov, kar je nekoliko več kot v letu 2014. Največji del prihodkov trajektnih operaterjev pride iz prevoza potnikov in s tem povezanih storitev, ki so prinesli 480 milijonov dolarjev. Leta 2015 je trajektna družba prepeljala za 6,6 milijona potnikov in 133,163 tovornih enot. Viking Line sedaj pokriva 34,6% trga za potnika in 21,9% trga tovornega prometa v Severnem Baltskem morju. Podjetje je uspelo izboljšati svoj finančni status z znižanjem stroškov, predvsem na podlagi nizkih cen goriva.

Po mnenju poslovodstva, bodo dobički podjetij rastli tudi v letu 2016 na podlagi dobrega gospodarskega okolja, Finske rasti in nihanje stopnje SEK proti EUR. Načrt podjetja je, da bodo v letu 2016 dali na suhi dok tri trajekte, ki se odražajo v celotnem obsegu prometa, saj bodo trajekti lahko odsotni le 6 tednov.

Viking Line je trajektni in ladijski operater, ki se ukvarja z prevozom potniškega in tovornega prevoza na Baltskem morju od leta 1959. Družba upravlja floto 7 trajektov na 5 poteh po Severnem Baltskem morju. Viking Line ima skupno zaposlenih okoli 2.735 delavcev.

Vir + foto : newsmaritime.com

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s