Maersk se vrača v Liverpool

Ladjar Maersk Line iz Danske začenja novo storitev, skupaj z svojo hčerinsko družbo Seago Line, ki povezuje Dublin, Liverpool in Algeciras, kot so dejali, si družba želi povečati svojo obstoječo mrežo.

Z novo storitvijo, bo Maersk zagotavljal neposredno povezavo med British Isles in španskim Algeciras, ki bo povezala celotno Sredozemlje in Severno Afriko.

“Z konkurenčnimi roki lahko ponudimo strankam, ki iščejo nove možnosti preko te sredozemske povezave. Poleg tega bodo imele naše stranke, ki se nahajajo v Liverpoolskem zaledju sedaj dostop do Južno evropskih in severnoafriških trgov z Seago Line, poleg naše obstoječe ponudbe, medtem ko bo za irski tovor to postalo privlačno in alternativno sedanji možnosti za feeder povezavo preko Rotterdama,” pravi Robert Clegg, Seago Line generalni direktor za Veliko Britanijo in Irsko.

Nova storitev bo prva neposredna povezava skupine Maersk v Dublin, ki dopolnjuje obstoječo latinsko ameriško storitev za Cork, ki jo operira Maersk Line. Maersk Group Company uporablja Liverpool za tovore v Združenem kraljestvu več kot 10 let.

Seago Line, Irish Sea service bo ponujal 6 dnevni tranzitni čas med Algeciras in Liverpool in 7 dnevni tranzitni čas med Algeciras in Dublin. Prvi klic v luko Liverpool je predviden 13. aprila in 14. aprila v luko Dublin.

Najava je sledila včerajšni novici, ko je WEC Lines, ki je v lasti MSC, uvedel številne nove storitve za luko Liverpool. X-press je največji svetovni neodvisni skupni nosilec zabojnikov, je sprožil tudi novo storitev preko mesta.

“Obe storitvi, ki sta bili že napovedani, v kombinaciji s temi dodatnimi novimi storitvami, so močan signal o nameri linij v pripravah na odprtje Liverpool2. Prevozniki so vedno bolj prepričani, da je Liverpool po moči ladijskega tovora bližje trgu preko severozahoda; deloma zaradi odlične podpore, ki smo jih prejeli od lastnikov tovora, ki iščejo načine za zmanjšanje stroškov, emisij ogljika in zastoje v njihovi dobavni verigi , “pravi Patrick Walters, komercialni direktor v Peel Ports .

Prva faza novega terminala bo v celoti delovala jeseni.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Seago Line

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s