HHI proizvedel 10.000 motor HiMSEN

Hyundai Heavy Industries ( HHI ), največja ladjedelnica na svetu in vodilni proizvajalec motorjev za velike ladje je danes sporočila, da je proizvedla že 10.000 motor HiMSEN. Motor bo nameščen na kontejnerskih ladjah, kapacitet 14.400 TEU, odredil jih je Costamare, Grčija.

Motorji HiMSEN so 4-taktni motorji in imajo srednje hitrosti. Neodvisno so bili razviti v letu 2001 po več kot 10 letnih raziskav in razvoja, se lahko uporabljajo tako za pogon ladij kot tudi za proizvajanje električne energije za kopenske elektrarne. Motor ima visoko moč in visoko učinkovitost, njegova vsestranska oblika je idealna možnost kot glavni del njene lastne mobilne elektrarne. Packaged Power Stations (PPS) in Diesel Power Plant (DPP) nudita proizvodnjo električne energije na mestih, ki segajo od otokov, ki so jih prizadele nesreče in oddaljenih območjih, kjer gradnja klasičnih elektrarn ni izvedljiva.

HHI izvaža 4-taktne motorje za 550 strank iz 43 držav v zadnjih 15 letih je dosegla največji svetovni tržni delež 22%. Od uvedbe HiMSEN modelov motorjev, ki lahko delujejo na dizelsko gorivo, sedaj je HHI naredila HiMSEN serijo motorjev, ki lahko delujejo na zemeljski plin, in tiste, ki lahko delujejo na dizelsko gorivo in zemeljski plin.

Vrhunski dizajn HiMSEN motorja je bil priznan tudi na trgu z zmago oblikovalskih nagrad na mednarodnem forumu 2010 International Forum (iF) Design Award and Red Dot Design Award 2010. Poleg tega je septembra lani, HHI predstavil naslednjo generacijo CLEAN HiMSEN motorja. CLEAN HiMSEN motor ima realizirano 20-odstotno povečanje izhodne moči in izboljšanje učinkovitosti porabe goriva skoraj 2 odstotka v primerjavi z obstoječimi motorji istega razreda 4-taktnih motorjev, hkrati pa je njena fizična velikost in teža za 10 odstotkov manjša in lažja oziroma z uporabo tehnologije z zgorevanjem pod visokim pritiskom.

Vir : vesselfinder.com , foto : HHI

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s