Genting Hong Kong kupuje tri nemške ladjedelnice

Genting Hong Kong je napovedal nakup treh Nordic ladjedelnic, ki se nahajajo v mestih Stralsund, Wismar in Warnemunde, Nemčija za 230.6 milijonov evrov.

Nakup treh ladjedelnic, skupaj Lloyd Werft v letu 2015, omogoča Genting Hong Kong uresničiti svojo globalno strategijo križarjenja in flote v naslednjem desetletju za svoje blagovne znamke Dream Cruises, Crystal Cruises in Star Cruises.

Tan Sri Lim Kok Thay predsednik Genting Hong Kong je povedal : ” hitra rast svetovne industrije križarjenja, še posebej na Kitajskem je privedla do naročil potniških ladij. Da bi lahko podjetje zgradilo potrebno število potniških ladij v naslednjem desetletju smo morali strateško pridobiti ladjedelnice, da lahko gradijo naše potniške ladje, pravočasno in stroškovno na bolj učinkovit način”.

Novo pridobljene ladjedelnice, skupaj s predhodno Lloyd Werft bo upravljala skupina Lloyd Werft Group. Ladjedelnice bodo bile optimizirane za gradnjo in projektiranje potniških ladij in mega jaht.

Tri novo pridobljene ladjedelnice so edinstvene z zajetimi suhimi doki in z dvoranami za gradnjo ladij, kar je povzročilo visoko produktivnost dela in kakovost zaključka. Potniške ladje gradijo ne glede na vremenske razmere.

Ladjedelnica Wismar v suhem doku meri v dolžino 340 metra in v širino 67 metra. Suhi doka ladjedelnice Warnemünde meri v dolžino 320 metrov in v širino 54 metra, sposobni sta za gradnjo potniških ladij tudi večjih od največjih potniških ladij, ki trenutno plujejo. Ladjedelnica Stralsund ima dvigalo za ladje in lahko gradi potniške ladje in mega jahte do dolžine 270 metrov.

Te ladjedelnice, bodo z nadaljnjim vlaganjem, imele zmogljivost izdelave jekla približno 150.000 ton na leto, dovolj za izgradnjo več potniških ladij in maga jaht letno.

Tan Sri Lim Kok Thay dodal: “Z vseh ladjedelnicah, ki se nahajajo v Nemčiji, državi z dolgo tradicijo učinkovitosti pri gradnji visoke kakovosti in inovativnih potniških ladij in mega jaht. Lloyd Werft Group, s približno 1.700 izkušenimi delavci in upravo, in je v dobrem položaju za uspeh kot eden izmed najboljših graditeljev potniških ladij in mega jaht na svetu.

Vir : cruisemapper.com , foto : marinelink.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s