Podjetje iz Dubaja začenja ladijski servis v Indiji

Sima Marine, hčerinska družba Dubajske Simatech Shipping, ki je eden največjih servisnih podjetij napajalnih linij za kontejnerje z 54 plovili je začel izvajati ladijski promet v Indiji.

Storitve zajemajo štiri glavna pristanišča Cochin, Mundra, Goa in Mangalore. CF George, generalni direktor Simatech Shipping iz Dubaja in Sima Marine India, je povedal ” podjetje je videlo velik potencial za rast Indijske obale, ki ga bomo koristili zelo dolgo. Prepričani smo, da lahko dosledno storitev ponudimo po konkurenčnih cenah in tako pritegnemo še več tovora po morju, ki se sedaj premika po cesti.”

“Indijska vlada pospešuje s spodbudami premikanja zabojnika iz cest na morje in tako pomaga razbremenitev avtocest in zmanjšanje onesnaževanja, vendar pa zagotavlja stroškovno učinkovito trgovino, varen in hiter servis.”

Za izključne dejavnosti obalne storitve v državi, je indijska hčerinska družba pridobila tudi dve 1.500 TEU kontejnerski ladij, Sima Godavari in Sima Narmada, ki sta že v uporabi. Te ladje sedaj plujejo pod indijsko zastavo.

Ladijski velika s sedežem v Dubaju ima že večjo prisotnost v Indiji za svoje mednarodne operacije. Trenutno Simatech izvaja devet storitev iz Indije. Njihove redne službe pozivajo Mundra, Hazira, Goa, Mangalore, Cochin, Tuticorin, Chennai, Krishnapatnam in Visakhapatnam, ki povezujejo Indijo, z Bližnjim vzhodom, jugovzhodno Azijo, v Bangladešu, na Tajskem, Kitajskem in v Koreji. Poleg Cochin, DP World Dubaj deluje v lukah Mundra, Chennai, Visakhapatnam, Mumbai NHAVA Sheva in v pristanišču Kulpi.

Kot strateško potezo, je družba prejela največje priznanje kontejnerskega operaterja iz Jawaharlal Nehru Port Trust, Mumbai, leta 2014, je prav tako začel v celoti opremljati pisarne v Cochin.

“V Cochin, smo za zdaj največji operater s tremi plovili in tedenski klici. Kmalu bo naš novi back office v Cochin bil v položaju, da podpre naše celotne globalne operacije. Vso našo poslovanje, načrtovanje in računovodstvo bo potekal v Cochin.”

Vir : vesselfinder.com, foto : Simatech

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s