ABS naredil nov priročnik za popis nevarnih materialov

ABS, vodilni ponudnik razvrščanja in tehničnih storitev za globalne morske dejavnosti na morju je objavil novo izdajo priročnika ABS (navodila in popis nevarnih materialov). Vodnik določa zahteve ABS za pregledovanje in preverjanje začetnega popisa nevarnih materialov za novogradnje, obstoječa plovila in opredeljuje obveznosti za vzdrževanje, preverjanje in potrditev plovila za uporabo.

“Pomembno je, da navodila nastanejo pred zahtevami,” pravi vodja tehnološkega oddelka Howard Fireman. “Z določanjem, kakšne bodo prihodnje zakonodajne spremembe vplivajo lastniki in upravljavci, ABS le zagotavlja bistvene informacije, potrebne za dosego skladnosti s predpisi.”

Izvajanje zahtev v IHM vodniku dovoljuje zgodnjo skladnost z zahtevami iz prvega dela vodnika IHM, ki jih določa konvencija o recikliranju ladij IMO Hong Kong Ship Recycling Convention, ki jo je treba še ratificirati. Zgodnje sprejetje v času novogradenj bo poenostavilo prihodnjo skladnost med obratovalno dobo ladje.

Novi vodnik vključuje zahteve iz Resolucije IMO MEPC.269 (68), 2015 Smernice za razvoj popisa nevarnih materialov.

IHM Vodnik velja tudi za plovila nosilnosti do 500 GT ali več, ki delujejo zunaj mejnih črt suverene države, pod zastavo katere sme pluti. To velja tudi za pol-podvodna plovila, plavajoča plovila, plavajoče ploščadi, samozaposlene na dvižnih ploščadi, plavajoče skladiščne enote (FSU) in plavajoče proizvodnje za skladiščenje in raztovarjanje enote (FPSO), in za plovila brez opreme.

Vodnik ABS za popis nevarnih materialov je na voljo na www.eagle.org

Vir: ABS

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s