Epic Gas dodal v floto novo plovilo na LPG

Lastnik in operator Epic Gas je prevzel dostavo novega plovila Epic Borinquen, kapacitete 7,500 cbm iz japonske ladjedelnice Sasaki Shipyard.

Podjetje s sedežem v Singapurju je dejalo, da bo novo plovilo začelo delovati na čarterskem sporazumu v času trgovanja v Aziji.

Po poročanju Epic Gas je to njihovo šesto plovilo, ki ga je zgradila in dostavila ladjedelnica Sasaki. Ladjedelnica je že dostavila štiri plovila, kapacitete 5,000 cbm in eno zakupljeno plovilo, kapacitete 11,000 cbm za Epic Gas.

Dva plovila, kapacitete 7.500 cbm sta trenutno v gradnji ladjedelnice, pričakuje se, da se pridružita floti v tretjem četrtletju leta 2016 in prvem četrtletju leta 2017.

Družba ima tudi štiri plovil, kapacitete 11.000 CBM v izgradnji v ladjedelnici Kyokuyo in eno dodatno 11.000 cbm plovilo.

Epic Gas ima v lasti in upravlja floto 44 plovil, v razponu od 3.300 do 11.000 cbm, ki služijo v mednarodnih dobavnih veriga velikih naftnih in blagovnih trgovcev po vsej Aziji, Evropi, Afriki in Ameriki.

V oktobru 2015, je operater po dostavi zaprl za 120 milijonov dolarjev višji zagotovljen kredit za financiranje svojih sedem novih plovil. Kredit obsega približno 65% od pogodbene cene plovil.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Epic Gas

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s