17 ladijskih firm preiskujejo zaradi domnevnega določanja cen

Sedemnajst kontejnerskih ladijskih podjetij se soočajo z kaznijo zaradi domnevnega določanja cen in aktivnosti v obdobju od 2009 do 2013 med perujskim pristaniščem Callao in Azijo je obvestil perujski standard organizacije Indecopi.

Če bodo obtožbe potrjene, lahko vsako družbo doleti globa v višini do 12% letnega dobička svojega matičnega podjetja je za Reuters navedel uradnik organizacije.

V preiskavi so med drugim tudi American President Lines (APL), v lasti Singapurskega Neptune Orient Lines (NOL), Francoski CMA CGM, Nemški Hapag-Lloyd, Danski Maersk Line, Švicarski Mediterranean Shipping Company (MSC), in Japonski Kawasaki Kisen Kaisha Ltd., Mitsui OSK Lines Ltd. in Nippon Yusen Kaisha (NYK Line).

Druga podjetja, ki so v preiskavi so Compania Marítima Chilena S.A. (CMC),Chilean Compania Sudamericana de Vapores (CSAV), in Hamburški Suedamerikanische Dampfschifffahrts-Gesellschaft KG.

Organizacija je dejala, da je preiskava na podlagi zbranih dokazov iz inšpekcij, predvsem v obliki poslovnih e-pošt in sestankih, ki kažejo, da so se aktivnosti dogajale v obdobju najmanj štirih let.

Reuters je dodal, da imajo podjetja sedaj trideset dni, da predložijo dokaze, ki bi jih umaknilo od obtožb.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : CMA CGM

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s