Prvo LNG plovilo prispelo na terminal Sabine Pass

Po podatkih AIS je plovilo Asia Vision danes prispelo na terminal Sabine Pass v Cameron Parish, Louisiana. Kot je Cheniere obvestil v sredo, je bilo plovilo Asia Vision zasidrano pred terminalom Sabine Pass. Plovilo je najela družba Cheniere Marketing, LLC in je bil določen v kratkem za odhod, v smeri proti Braziliji.

Kot poroča World Maritime News, tanker zgrajen leta 2014, kapacitete 160,000 kubičnih metrov je na terminal prispel v nedeljo 21. februarja 2016, po tistem ko je bil skoraj dva meseca zasidran v Mehiškem zalivu.

“Danes (24.februar), bomo končali nalaganje prvega tovora utekočinjenega zemeljskega plina iz našega Sabine Pass LNG terminala. Ta zgodovinski dogodek odpira novo poglavje za državo, trgovino z energijo in je pomemben mejnik za Cheniere predno se pripravijo za komercialno dejavnost,” je povedal Neal Shear, predsednik uprave in začasni izvršni direktor Cheniere Partners.

Terminal Sabine Pass LNG vključuje obstoječo infrastrukturo, petih cistern za skladiščenje utekočinjenega zemeljskega plina s prostornino približno 16.9 bilijonov kubičnih metrov, dveh dokov, ki lahko sprejmejo plovila z nazivno močjo do 266.000 kubičnih metrov in uparjalnikov za ponovno uplinjanje zmogljivostjo približno 4,0 BCF / d.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Chevron

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s