Luka Auckland razpravlja o avtomatiziranem terminalu

Največje novozelandsko kontejnersko pristanišče Auckland je začel drugi krog posvetovanj z osebjem in sindikati o predlogu za delno avtomatizacijo svojega kontejnerskega terminala.

Predlog bi vključeval uporabo robotskih strojev za nakladanje in razkladanje tovornjakov, ki vozijo kontejnerje okoli terminala. V skladu s predlogom bi se ročno delovanje obdržalo med terminalom in žerjavih.

Če se bo projekt nadaljeval, ocenjujejo da bi lahko okoli 50 delavcev izgubilo službo.

Vendar pa pristaniški organ trdi, da bo projekt trajal približno tri leta za izvedbo, ne bi bilo dovolj časa za upravljanje zmanjšanja števila delovnih mest in upokojitve zaposlenih.

“Ker je bil predlog, objavljen avgusta 2015, so bila posvetovanja z uslužbenci in sindikati že izvedena. Izvedli so tudi ocenjevalno študijo. Posvetovanje in študije so navedle več podrobnosti o tem, kako bi predlog lahko deloval, zlasti v zvezi z varnostjo. Pristanišče Auckland je zdaj v skupni rabi, z osebjem in sindikati, ter išče povratne informacije,” so dejali v nagovoru.

Pričakuje se, da bo drugi krog posvetovanj trajal pet tednov, po katerem bo sprejeta odločitev o tem, ali ta projekt nadaljevati ali ne.

Vir : worldmaritimenews.com , foto : Ports of Auckland

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s