Göteborg najboljša logistična lokacija na Švedskem

Po objavi seznama za leto 2016 s strani švedske blagovne revije Intelligent Logistik, se je luka Göteborg izkazala kot najboljša logistična lokacija na Švedskem, že 15 leto zapored so povedali v sporočilu za javnost v Luki Göteborg.

Magnus Karestedt, izvršni direktor luke Göteborg je povedal, “Biti imenovan še enkrat za najboljšo logistično lokacijo na Švedskem je dokaz, da luka Göteborg in drugi logistični operaterji v regiji delajo v pravi smeri.”

Intelligent Logistik seznam temelji na geografsko lokacijo, poslovno okolje, trajnost v logistične infrastrukture, vzpostavitev logističnih zmogljivosti, razpoložljivost delovne sile, akademsko izobrazbo, ter cene in razpoložljivost logističnega prostora.

Uspeh na seznamu v regiji je mogoče pripisati večinoma luki Göteborg, ki je največji uvozni / izvozni prehod v Skandinaviji z neposrednimi storitvami globokomorskega obsežnega evropskega prometa in okoli 25 železniških vlakov za tovorni promet v mestih in po vsej Švedski in Norveški.

Inteligent Logistik poudarja tudi logistične lastnosti, ki se gradijo v bližini pristanišča na Hisingen. Dodatne prednosti so osredotočenost na okolje, zelo učinkovite prometne infrastrukture, logistične raziskave na univerzi Chalmers in Göteborg School of Business, ekonomije in prava.

Göteborg je dosegel 94 točk. Na drugem mestu je Örebro regija, ki je dosegel 87 točk, in na tretjem mestu z rezultatom 86 točk je Östgöta regija.

Ta seznam najboljših logističnih lokacijah na Švedskem izhaja od leta 2001. V prvih treh letih so seznam objavljali v trgovski reviji Inköp och Logistik, nato pa je to prevzel Intelligent Logistik.

Vir : vesselfinder.com , foto : Göteborgs Hamn

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s