DP World ponudil rešitev za tehtanje kontejnerjev v UK

DP World London Gateway in DP World Southampton bosta ponudila celovito storitev za tehtanje kontejnerjev za izvoznike v Veliki Britaniji. Tako bodo določili Verified Gross Mass (VGM) vsakega kontejnerja. Tako bodo britanska podjetja poslovala v skladu z novo zakonodajo, od 1. julija 2016, ki zahteva tehtanje pred natovarjanjem na ladjo za izvoz kontejnerjev.

Mednarodna pomorska organizacija ( IMO ) je sprejela spremembo zakonodaje SOLAS (varnost življenja na morju), ki zahteva, da prevozniki blaga pridobijo VGM težo kontejnerja in ga posredujejo ladijskim prevoznikom dovolj zgodaj pred natovarjanjem kontejnerja na ladjo. Uredba bo postala obvezna za vse države članice IMO organizacije, od 1. julija 2016, dalje ko jo bodo morali ladijski prevozniki in upravljavci kontejnerskih terminalov zakonsko dolžni zagotoviti, da kontejnerji brez VGM teže niso naloženi na ladjo. Cilj uredbe je preprečevanje nesreč na morju, kjer je stabilnost ladje lahko ogroženo, zaradi napačne deklarirane teže tovora.

Po obsežnih posvetovanjih z Agencijo za pomorsko obalno stražo (Maritime Coastguard Agency), bosta DP World London Gateway in DP World Southampton izvajala prilagodljive rešitve za tehtanje kontejnerjev kmalu po prihodu v pristanišče in zagotavljala VGM. Masa določena na ta način se uporablja za natovarjanje kontejnerskih ladij, in zagotavlja, da uporabnikom DP World kontejnerskih terminalov v Veliki Britaniji ni treba zagotoviti VGM za njihove izvozne kontejnerje, ampak bodo lahko uporabili težo, ki jo določi DP World v ta namen. Še vedno bo mogoče prevoznikom zagotoviti overjeno težo VGM preko elektronskih sporočilih, pred prihodom ladje v pristanišče.

Vir : vesselfinder.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s