AIDA Cruises spreminja poletne plovbe

AIDA Cruises ponovno premešala svoje poletne namestitev za AIDAstella in AIDAaura. AIDAstella, ki na krov sprejme 2.194 potnikov bo zaradi varnostnih zadržkov v Turčiji spremenila plovbo od vzhodnega do zahodnega Sredozemlja. AIDAaura dodaja ex-nemški načrt poti namesto tedenskega potovanja iz Palma de Mallorca , kot so originalno načrtovali.

AIDAaura na krov sprejme 1.266 potnikov bo temeljila na različnih plovbah po Severni Evropi predvsem z odhodi iz Kiel , Nemčija. Plovba traja med 2 in 21 dni. 21-dnevna pot, se bo začela iz Kiela na Grenlandijo 30. junija, tudi z postanki na Nuuk in Sisimiut, kot tudi Prins Christian Sund prehodom.

AIDAaura se bo odpravila na njeno sezono v severno Evropo po zaključku plovbe iz Palma de Mallorca v Hamburg 30. aprila. Dne 7. maja bo ladja prispela v Nemčijo, ki sovpada z obletnico proslave v Hamburgu. Delovala bo na Svalbard, Norveška, Shetland, Islandija ter pozno v septembru na Baltik.

AIDA Cruises bo tudi ponudila mini križarjenje z AIDAaura, za na nove goste. 2-dnevna križarjenja iz Kiela v Koebenhaven in 4-dnevne poti v Oslo , Göteborg in Kopenhagen, bodo na voljo v maju, juniju in septembru.

Nepričakovan prihod AIDAaura bo povečal prihode v Kiel, saj naj bi v letošnjem letu v Kielu padlo število klicev potniških ladij. Trenutno se pristanišče Kiel sooča z rekordno sezono s 139 klicev potniških ladij.

Zaradi premestitev svojih ladij bo imela AIDA Cruises padec zmogljivosti v vzhodnem Sredozemlju ter povečanje zmogljivosti v Severni Evropi. Turčija doživlja padec počitniških rezervacij. TUI naj bi kmalu objavil, da bodo rezervacije za 40% nižje od obsega leta 2015. V nasprotju s tem, Portugalska in Španija doživljata 40% porast, kjer prevladujejo rezervacije na kopnem za nemške turiste v Gran Canaria , Mallorca in Madeira.

Vir : cruisemapper.com , foto : kreuzfahrtmatrose.de

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s