Na sceno prihaja novo veliko podjetje

Kitajski Cosco Shipping Corporation Ltd je uradno v Šanghaj včeraj začela poslovati. Novo podjetje je nastalo z združitvijo dveh ladijskih velikanov iz Kitajske, China Ocean Shipping (Group)in China Shipping Group.

Novo podjetje je vstopilo na trg, ki je v zelo težkem obdobju v pomorski industriji in, ki trpi zaradi presežnih zmogljivosti in nizkih cenah.

Kitajski COSCO Shipping bo imel v floti 832 ladij v vrednoti 21,9 milijarde dolarjev, in bo postal veliki tekmec Maersk, MOL in NYK Line. Po zmogljivosti bo to največji lastnik na svetu za razsuti tovor in tankerje, in četrti na svetovni ravni v zvezi z kontejnersko floto.

Glede dohodkov so dejali, da se bodo osredotočili na “6 + 1” sektorjev. Ti sektorji so ladijski promet, logistika, finance, proizvodnja oprema, ladijski promet storitve, socializirana industrija in z internetom povezane dejavnosti ter podjetniške inovativnosti.

Vzpostavitev novega ladijskega velikana prihaja sredi napovedi Alphaliner ko je poročal o pogovorih med francoskim kontejnerskim ladijskim velikanom CMA CGM z njegovim kitajskim kolegom China COSCO, da ustanovijo novo nosilno partnerstvo.

Kot je razkril, si CMA CGM in China COSCO želita tudi Evergreen in OOCL in tako bi lahko razdelili tri današnja štiri glavna zavezništva vzhod-zahod.

Vir : worldmaritimenews.com, foto : COSCO

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s